Casa Albă a primit luni un plic ce conţinea o substanţă care, în urma testelor, s-a dovedit a fi cianură, a confirmat marţi Secret Service, relatează CNN, citata de Mediafax.

"Luni, 16 martie 2015, a fost primit un plic la serviciul de verificare a corespondenţei al Casei Albe. Iniţial, testele biologice au fost negative; totuşi, la 17 martie 2015, testele chimice s-au arătat prezumtiv pozitive pentru cianură", a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Brian Leary, într-un comunicat. "Eşantionul a fost transportat la o altă instalaţie pentru a confirma rezultatele", a adăugat el.

Leary a declarat că deoarece este "o investigaţie în desfăşurare, Secret Service nu va face alte comentarii".

Nimeni nu a fost rănit şi personalul care se ocupă de sortarea corespondenţei şi care a deschis scrisoarea nu a fost expus, a declarat un oficial din cadrul forţelor de ordine.

Primirea plicului de către Casa Albă a fost anunţată iniţial de Intercept, care a primit un document intern ce alerta personalul în legătură cu incidentul. "Un plic conţinând o substanţă lăptoasă necunoscută, într-un recipient învelit într-o pungă de plastic, primit la serviciul de verificare a corespondenţei de la Casa Albă, a fost testat pozitiv pentru cianură", afirmă alerta.

Potrivit Intercept, alerta a identificat bărbatul al cărui nume era trecut la expeditor ca având o lungă istorie cu Secret Service, datând din 1995. Aceasta include un incident în care bărbatul a trimis un pachet acoperit cu urină şi fecale.