"Comunitatea europeana doarme. Putin face ce vrea": boxerul ucrainean Vladimir Klitschko denunta conflictul "tragic" din tara sa, intr-un editorial publicat de cotidianul sportiv francez L'Equipe si citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Imi e frica pentru poporul meu, imi e frica pentru Europa", spune campionul WBA, WBO si IBF al greilor, neinvins de 11 ani si care isi pregateste apararea titlului unificat pe care il va pune in joc impotriva americanului Bryan Jennings in 25 aprilie.

"In box, noi avem o vorba: 'Agresorul trebuie agresat'. El (Vladimir Putin) nu se va opri acolo daca nu ii punem limite", spune boxerul care va implini 39 de ani in 25 martie.

Colosul de 1m98 si 118 kg, al carui frate mai mare Vitaly este in prezent primarul Kievului, a agitat spectrul unui nou conflict mondial. "Dupa ce s-a intamplat in al doilea Razboi Mondial, nu putem raspunde la violarea legilor internationale cu impunitatea. Ceea ce se intampla in aceste momente poate declansa al treilea Razboi Mondial", spune Vladimir Klitschko.

Acuzand un razboi care "nu are sens" intre "doua popoare surori", Vladimir Klitschko se declarat "foarte afectat si trist" in fata dezastrului umanitar si material provocat de acest conflict din estul Ucrainei care s-a soldat cu peste 6.000 de morti si peste un milion de refugiati din aprilie 2014, potrivit inaltului comisariat al ONU pentru drepturile omului.

"Pentru moment, nu am fost chemat sub drapel dar daca voi fi legea ma obliga sa raspund la aceasta convocare. Chiar daca eu cred ca as fi mult mai util in calitatea de persoana publica pentru a atrage atentia decat sa-mi pun cizmele pentru a pleca pe front".