Secretarul american de Stat John Kerry si seful diplomatiei iraniene Mohammad Javad Zarif si-au reluat marti dicutiile despre programul nuclear al Teheranului, dar sansele de a ajunge la un acord par sa se indeparteze, scrie AFP.

Cei doi ministri s-au intalnit in jurul orei 07,00 GMT la Lausanne, in Elvetia, la fel ca si luni, insotiti de ministrul american al Energiei Ernest Moniz si de seful Organizatiei iraniene pentru energie atomica (OIEA), Ali Akbar Salehi.

Kerry si Zarif, asezai in jurul unei mese, nu au schimbat decat cateva cuvinte in fata camarelor, iranianul intrebandu-l pe american cum a fost plimbarea cu bicicleta in jurul lacului. "A fost bine, m-am simtit mult mai bine", a raspuns John Kerry, mare amator de sport si care isi ia uneori in turneele diplomatice bicicleta de cursa si echipamentul.

Luni, la Lausanne si la Bruxelles au avut loc negocieri legate de acest dosar, dar cele doua parti se arata sceptice in ceea ce priveste sansele de a ajunge la un acord la scadenta fixata in 31 martie.