Turcia si India sunt tarile care au facut cele mai multe cereri pentru ca gigantul social media Facebook sa blocheze o cantitate tot mai mare de continut in a doua jumatate a anului 2014, potrivit raportului global Facebook asupra cererilor de informatii din partea statelor, publicat luni si citat de agentia DPA, scrie Agerpres.

"In general, continuam sa vedem o crestere a cererilor guvernamentale pentru restrictii de date si continut", a declarat Facebook intr-o postare pe blog.

Acest raport al Facebook, Global Government Requests Report, urmareste care sunt tarile ce au cerut retelei sociale sa restrictioneze continutul utilizatorilor sau sa predea informatii legate de contul unui utilizator si cat de des, noteaza DPA. Totalul cererilor de cenzurare a continutului ce ar fi incalcat legile locale a crescut cu 11% in a doua jumatate a anului precedent, ajungand la 9.707 de bucati de continut restrictionate.

Au fost 8.774 astfel de cereri in prima jumatate a anului 2014, potrivit raportului. Aproape toate cererile au venit din partea Indiei si Turciei. Facebook a restrictionat 3.624 bucati de continut la cererea Turciei si 5.832 la cererea Indiei, se arata in raport.

Rusia a cerut de asemenea eliminarea a 55 de bucati de continut pentru a respecta legile ce restrictioneaza promovarea "activitatilor extremiste, revoltelor/marsurilor nesanctionate si... incalca integritatea Federatiei Ruse", a declarat Facebook, noteaza DPA. Cererile guvernamentale pentru date de cont au crescut usor la 35.051 de la 34.946.

Facebook de multe ori nu a onorat aceste solicitari. Pentru India de exemplu, gigantul media a furnizat 44% din informatiile privind conturile. Cererile Indiei pentru date de cont au crescut, in timp ce solicitarile din partea Statelor Unite si Germaniei au scazut, se mai arata in raport.