Printul Harry a anuntat marti ca va parasi armata britanica dupa zece ani de serviciu in care a luptat de doua ori pe frontul din Afganistan. Printul, in varsta de 30, a declarat ca decizia de a pune capat carierei sale militare incepand din luna iunie a fost "foarte greu de luat, dupa zece ani de serviciu", dar ca acum se indreapta spre urmatorul capitol al vietii sale.

"Am studiat optiunile mele pentru viitor si sunt foarte incantat de posibilitatile pe care le am", a declarat Printul Harry intr-un comunicat de presa dat publicitatii de Palatul Kensington.

Al patrulea in ordinea de succesiunii la tronul britanic si, in curand al cincilea dupa nasterea celui de copil al fratelui sau William asteptat in luna aprilie, printul Harry va incheia partea militara a vietii sale, dupa detasarea timp de o luna in cadrul fortelor de Aparare australiene in aprilie si mai. Dupa aceasta perioada in armata australiana, printul Harry va efectua o vizita oficiala in Noua Zeelanda si apoi un serviciu de voluntariat in domeniul mediului in Africa sub-sahariana.

Inainte de sfarsitul anului, el va incepe un alt voluntariat in cadrul programului de ministerului britanic al Apararii de recuperare a personalului ranit sau bolnav, un subiect aproape de inima lui.

Absolvent al celebrei Academii Militare Sandhurst, Printul Harry a fost in Afganistan de doua ori, o data in trupele terestre si a doua oara in calitate de co-pilot al unui elicopter de lupta.