Premierul Ungariei, Viktor Orban, a respins acuzatiile conform carora ar fi colaborat cu fostele servicii secrete comuniste, asa cum sustine un om de afaceri, Lajos Simicska, potrivit Mediafax.

Raspunzand unei intrebari a deputatului Adam Mirkoczki, membru al formatiunii radicale Jobbik, Viktor Orban a declarat ca actuala sa functie nu ii permite sa reactioneze la "acuzatii necinstite" facute de omul de afaceri Lajos Simicska, un fost prieten care a contribuit la infiintarea partidului de guvernamant Fidesz.

"In calitatea de prim-ministru, trebuie sa evit folosirea unor termeni duri si forme de riposta, indiferent cat de mult mi-as dori. Nu voi avea la nesfarsit aceasta functie si va fi vreme pentru toate, inclusiv pentru riposte", a spus Orban.

Premierul Ungariei a dat asigurari ca lupta impotriva regimului comunist a fost o chestiune de principiu pentru el, declarandu-se mandru ca a depus eforturi 25 de ani pentru a se evita reinstaurarea comunismului sub nicio forma in Ungaria.

Omul de afaceri Lajos Simicska, fost coleg de camera in facultate cu Viktor Orban, a declarat ca actualul prim-ministru l-a "turnat" autoritatilor comuniste la inceputul anilor 1980.