Guvernul de la Paris probabil ca va sprijini un proiect de lege ce va interzice modelele excesiv de slabe. Agentiile acestor modele sau casele de moda vor putea fi amendate, iar agentii modelelor ar putea fi trimisi la inchisoare a declarat ministrul sanatatii, citat de Reuters.

Franta, cu o industrie a modei si luxului in valoare de zeci de miliarde de euro s-ar alatura astfel Italiei, Spaniei si Israelului, care au adoptat deja legislatii impotriva prezentei pe podium sau in reclame a modelelor prea slabe.

“Este important pentru modele sa spuna ca au nevoie sa manance bine si sa aiba grija de sanantatea lor, in special pentru tinerele femei care le privesc ca pe un ideal estetic”, a spus Marisol Touraine, ministru al sanatatii. Oficialul a spus ca guvernul de la Paris va sprijini probabil in dezbaterea ce va avea loc maine in parlament doua amendamente in acest sens.

Legislatia propusa va impune verificari periodice ale greutatii, amenzi de pana la 75.000 de euro si inchisoare de pana la 6 luni pentru personalul implicat, a declarat deputatul socialist Olivier Veran, cel care a redactat amendamentele.

Modelele vor trebui sa prezinte o adeverinta medicala care sa certifice un index al masei musculare de cel putin 18 (circa 55 de kg pentru o inaltime de 175 cm) inainte sa fie angajate si timp de cateva saptamani dupa aceea.