Din raspunsul Ministerului Educatiei din Republica Moldova la interpelarea unui deputat de la Chisinau reiese ca actualul premier de peste Prut a fost exmatriculat din liceu, nu are bacalureat, s-a inscris totusi la ASE-ul din Moldova, de unde a fost iar exmatriculat.

Chiril Gaburici, premierul Republicii MoldovaFoto: AGERPRES

Gaburici a reusit insa sa-si ia diploma de licenta la Universitatea Slavona, arata un document al Ministerului Educatiei prezentat de timpul.md.

"Chiril Vasilievici GABURICI a fost exmatriculat de la (cel putin) doua institutii de invatamant. Acesta este profilul perfect al unui prim ministru liberal-democrat, intr-un Guvern sustinut de comunistii lui Vladimir Voronin. Inainte, nu inapoi...", acuza deputatul liberal Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook, parlamentarul fiind si cel care solicitase detalii privind traseul educational al premierului nou ales de la Chisinau.

Raspunsul Ministerului Educatiei arata ca Gaburici a fost exmatriculat in 1995, la cerere, din Colegiul Republican de Microelectronica si Tehnica de Calcul si nu detine diploma de bacalaureat.

Acesta a fost totusi inmatriculat la ASE-ul din Chisinau, tot in 1995, de unde a fost iar exmatriculat in 1997 "deoarece a plecat la munca peste hotare si nu a frecventat orele", se explica in documentul citat.

A reusit insa sa se incrie in septembrie 2000 la Universitatea Slavona, direct in anul III, pe care insa a absolvit-o abia in 2004.

La inceputul acestei luni, la solicitarea publicatiei Ziarul de Garda, Gaburici a admis ca nu are diplomă de bacalaureat, precizând ca nu era atunci obligatorie. Gaburici afirmă că a ajuns la ASEM în anul 1995, adica imediat după ce a plecat de la Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul. Premierul a spus si că a ales Universitatea Slavonă, după trei ani la ASEM, “pentru că a corespuns cerințelor și posibilităților pe care le aveam la acel moment”.