Un milionar american, descendent excentric al unei familii care detine un imperiu imobiliar in New York, a fost arestat in acest week-end fiind sub acuzatia ca a ucis trei persoane, in urma cu peste zece ani, dupa difuzarea unui documentar HBO in care acesta marturiseste, neglijand faptul ca un microfon a fost lasat deschis: "I-am ucis pe toti", scrie AFP.

Robert Durst a fost arestat sambata intr-un hotel din New Orleans la cererea politiei din Los Angeles, pentru uciderea prietenei sale Susan Brenan, in anul 2000.

Aceasta arestare a venit dupa difuzarea de catre HBO a ultimului episod al unui documentar in sase parti privind viata lui Durst si intitulat: "Ghinion: viata si mortii lui Robert Durst."

In timpul filmarii acestui documentar, Robert Durst, in varsta de 71 de ani, se duce la un moment dat la toaleta, fara a sti, aparent, ca microfonul wireless aflat asupra sa inregistra in continuare, si este auzind murmurand: "Ce dracu' am facut? I-am omorat pe toti, desigur".

Acesta pare a fi deznodamantul senzational al afacerii Durst care a starnit un interes enorm in SUA. Susan Berman a fost gasita moarta, impuscata in cap, in 2000 la Los Angeles.

Durst este banuit si de alte doua crime: cea a sotiei sale, disparuta in 1982, si a unui vecin al sau, al carui cadavru dezmembrat a fost gasit in 2001.

Bogatul magnat al imobiliarelor a fost judecat in 2003 pentru uciderea acestui vecin, in varsta de 71 de ani, in Texas, dar a fost declarat nevinovat in urma unui proces in care a pledat legitima aparare.

Potrivit Los Angeles Times, autoritatile nu au comentat punerea sub acuzare a lui Robert Durst. Dar, potrivit unei surse citate de cotidian, documentarul a jucat un rol.

Agentii FBI cred ca Durst incerca sa paraseasca SUA, deoarece se cazase sub un nume fals intr-un hotel unde platise cash. Acesta avea asupra lui acte false, potrivit unei surse citate de ABC News.

Durst ar fi negat uciderea lui Susan Berman.

"Si-a afirmat nevinovatia timp de zece ani. Nimic nu s-a schimbat", a spus avocatul lui, Chip Lewis, pentru Washington Post.