Presedintele rus Vladimir Putin a aparut luni in public pentru prima data dupa o pauza de 11 zile care a dat nastere unui val de zvonuri legate de cauzele "disparitiei sale". Putin a declarat ca "viata ar fi plicticoasa fara barfe".

HotNews.roFoto: Hotnews

Presedintele rus s-a intalnit cu presedintele Kargastanului, Almazbek Atambayev, la o resedinta oficiala de langa Sankt Petersburg.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, bombardat saptamana trecuta cu intrebari legate de starea de sanatate a lui Vladimir Putin, a ironizat: "Bun acum, ati vazut cu totii un presedinte paralizat, rapit de generali si care a venit cu avionul din Elvetia unde a nascut el insusi?", i-a intrebat Peskov pe ziaristi.

"Nu mai vrem sa discutam de acest subiect, totul e bine", a adaugat acesta.

Reamintim ca Vladimir Putin nu a fost vazut in ultimele zile, motiv pentru care au aparut intrebari referitoare la starea sa de sanatate.

Ultima aparitie publica a presedintelui rus data din 5 martie, ziua in care l-a primit pe premierul italian Matteo Renzi, venit sa caute sprijinul Moscovei in dosarul libian.

De atunci, Putin, in varsta de 62 de ani, si-a amanat vizita in Kazahstan, fosta republica sovietica din Asia centrala, si semnarea unui acord privind intarirea cooperarii cu Osetia de Sud, regiunea separatista georgiana.