Un incendiu a izbucnit duminica seara in clopotnita unei celebre manastiri din secolul al XVI-lea la Moscova, a anuntat Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta. Manastirea Novodevici este mai ales cunoscuta pentru cimitirul ei unde sunt inmormantate mari personalitati ruse si sovietice, printre care scriitorul rus Anton Cehov, unul dintre fostii lideri ai URSS Nikita Hrusciov si primul presedinte rus Boris Eltin.

Incendiu la Manastirea NovodeviciFoto: Captura Youtube.com

Incendiul, care s-a intins pe o suprafata de aproximativ 300 de metri dupa ce a izbucnit in clopotnita aflata in lucrari de restaurare a Manastirii Novodevici, a fost stins rapid, informeaza Agerpres citand AFP.

"Potrivit primelor estimari, incidentul nu a provocat morti sau raniti", a subliniat ministerul.

Peste 110 pompieri si 20 de vehicule au venit sa stinga incendiul a carui origine era pentru moment necunoscuta, potrivit aceleiasi surse.

Manastirea Novodevici este mai ales cunoscuta pentru cimitirul ei unde sunt inmormantate mari personalitati ruse si sovietice, printre care scriitorul rus Anton Cehov, unul dintre fostii lideri ai URSS Nikita Hrusciov si primul presedinte rus Boris Eltin.