Sustinatori ai premierului ungur Viktor Orban s-au imbrancit cu un grup de protestatari, duminica, la unul dintre evenimentele prin care Ungaria comemoreaza Revolutia de la 1848 impotriva fostului Imperiu Habsburgic, relateaza Mediafax citand AP.

Aproximativ 40 de protestatari care agitau pancarte si strigau sloganuri impotriva lui Orban si Guvernului pe care-l conduce - acuzandu-l de limitarea drepturilor civice - au fost imbranciti de unii dintre cei cateva mii de sustinatori care asistau duminica la discursul sustinut de catre premier in fata Muzeului National.

Orban, criticat dur de catre Uniunea Europeana (UE) si Statele Unite pentru o serie de politici "neortodoxe" ca taxarea excesiva a companiilor straine sau o serie de masuri impotriva drepturilor civice, a declarat ca Ungaria este "parte a Europei", apreciind ca "Europa este plina de intrebari, iar Ungaria este plina de raspunsuri".

Fidesz, formatiunea de drepata a lui Orban, a obtinut victorii in trei randuri de alegeri anul trecut, dar a pierdut majoritatea de doua treimi, anul acesta, in urma unor alegeri partiale.