Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat sa comenteze o informatie facuta publica de postul independent de televiziune Dojd, care a relatat duminica ca presedintele rus Vladimir Putin nu a fost prezent in Moscova in ultimele zile, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vladimir Putin nu a fost vazut in public si nu a avut aparitii televizate de mai mult de o saptamana. Mai mult decat atat, liderul de la Kremlin a amanat o intalnire cu liderii din Kazahstan si Belarus, care ar fi trebuit sa aiba loc in decursul acestei saptamani.

Surse au declarat pentru Dozhd ca presedintele se afla la resedinta sa de pe malul lacului Valdai din provincia Novgorod. Contactat de jurnalistii publicatiei, Peskov a refuzat sa comenteze.

Un oficial din guvernul Kazaks a declarat pentru Reuters, sub protectia anonimatului, ca este posibil ca Putin sa fi anulat intalnirea cu liderul kazah si cu cel bielorus pentru ca ar fi bolnav. Pe de alta parte, Peskov a dat asigurari ca liderul de la Kremlin, in varsta de 62 de ani, este sanatos.

Tacerea lui Putin din ultima saptamana a starnit speculatii aprinse care variaza de la starea sa de sanatate pana la lupta pentru putere de la Kremlin, fiind discuatta si varianta ca liderul rus sa fie in Elvetia cu iubita sa care ar fi nascut o fetita.

Kremlinul a negat toate zvonurile

Putin urmeaza sa se intalneasca in data de 16 martie, la Sankt Petersburg, cu presedintele kargaz Almazbek Atambayev.