Cel mai mare retailer de mobila din lume, gigantul suedez Ikea, a anuntat ca isi inchide o revista online in Rusia, de teama ca ar putea incalca legislatia rusa care interzice promovarea valorilor gay in fata minorilor, informeaza Mediafax citand BBC News. Gigantul suedez in domeniul productiei si vanzarii de mobila a apreciat intr-un comunicat ca unele articole din "Ikea Family Live" ar putea fi considerate "propaganda" gay in Rusia.

Legea controversata a fost promulgata de catre presedintele rus Vladimir Putin in 2013, atragand un val de critici din partea organizatiilor din domeniul drepturilor omului. Potrivit acestor organizatii, legea a fost adoptata cu scopul de a interzice evenimente referitoare la drepturile homosexualilor, o acuzatie pe care Moscova o dezminte.

"Atunci cand facem afaceri, noi respectam legislatia tarilor in care activam, iar pentru a evita incalcari am luat decizia sa oprim publicarea revistei in Rusia", anunta Ikea intr-un comunicat in rsa.

Revista - care este publicata in 25 de tari - "prezinta diverse aspecte ale vietii oamenilor acasa, indiferent de varsta, gen, orientare sexuala, nationalistate si religie", se subliniaza in comunicat.

"Revista reflecta valorile companiei Ikea, ca drepturi egale si oportunitati pentru toti", insista gigantul.

Biroul de presa al Ikea in Rusia nu a primit niciun avertisment oficial pe tema "propagandei gay", potrivit AFP, citata de BBC.

Autoritatile ruse nu au comentat gestul Ikea.

Gigantul a fost fondat in Suedia in 1943 si a devenit una dintre cele mai de succes multinationale.

Controversata lege rusa prevede amenzi dure pentru oricine ofera informatii despre homosexualitate persoanelor cu varsta sub 18 ani.