Un important incendiu de vegetatie se extinde rapid pe coastele la Pacific ale Chile, incepand de vineri, si ameninta orasele porturi Valparaiso si Vina del Mar, relateaza AP, citat de Mediafax. Potrivit unor oficiali, incendiul a pornit de la o groapa ilegala de gunoi, vineri dupa-amiaza, iar flacarile s-au extins rapid, intensificate de rafale puternice de vant, determinand autoritatile sa instutie stare de calamitate in zona.

Adjunctul ministrului de Interne Mahmud Aleuy a declarat ca aproximativ 4.500 de persoane din sase zone limitrofe au fost evacuate, in timp ce flacarile avansau si nu a exclus ca alte 10.000 de persoane sa fie evacuate.

Ministerul de Interne a anuntat ca o femeie in varsta de 67 de ani a murit din cauza unor probleme cardio-respiratorii, iar potrivit pompierilor cel putin zece persoane au fost ranite.

Biroul pentru Situatii de Urgenta a apreciat ca aproximativ 300 de hectare au fost afectate de incendiu pana vineri noaptea.

Chile a fost afectat de cel mai grav incendiu urban, aproximativ in aceeasi zona, in aprilie 2014, cand un incendiu de proportii, care a izbucnit ca un incendiu de vegetatie, s-a propagat peste dealuri pana la Valparaiso, unde s-a soldat cu 15 morti si aproximativ 500 de raniti. Sinistrul a distrus peste 2.900 de case.