Un fost guvernator a fost gasit mort joi in sudul Ucrainei, acesta fiind al treilea deces suspect in doua saptamani al unui aliat al fostului presedinte prorus Viktor Ianukovici. Trupul lui Oleksandr Peklusenko, nascut in 1954, fost guvernator al regiunii industriale Zaporojie din sud-estul tarii, a fost gasit in casa sa la tara, aflata in apropierea orasului.

Avea o rana mortala la gat provocata de o arma de foc, a anuntat politia citata de AFP.

"Ipoteza preliminara a anchetatorilor este sinuciderea", a declarat Ministerul ucrainean de Interne intr-un comunicat. Peklusenko, fost deputat si inalt responsabil parlamentar al Partidului Regiunilor al lui Ianukovici, a fost demis din functia de guvernator dupa fuga fostului presedinte in Rusia.

El era anchetat pentru reprimarea manifestatiilor proeuropene din Zaporojie.

Decesul sau vine dupa ce acum patru zile Stanislav Melnik, un alt fost deputat al Partidului Regiunilor, gasit mort de sotia sa in baia casei din regiunea Kievului. El s-ar fi sinucis cu o pusca de vanatoare. Iar la sfarsitul lunii februarie, Mihailo Cecetov, inca un fost inalt responsabil parlamentar al Partidului Regiunilor, s-a aruncat pe fereastra, la Kiev.