Mii de militari participa la exercitii in sud-vestul Rusiei, inclusiv in regiunea Crimeea si in apropierea frontierelor Ucrainei, in timp ce flotele militare ruse efectueaza manevre in Marea Neagra, Marea Japoniei si Marea Barents, pe fondul tensiunilor cu Alianta Nord-Atlantica, scrie Mediafax.

Peste 8.000 de militari ai fortelor terestre vor participa la exercitii in sud-vestul Rusiei, inclusiv in Crimeea si in regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia, afirma oficiali din Ministerul rus al Apararii, citati de International Business Times.

Exercitiile, care vor dura pana la inceputul lunii aprilie, sunt cele mai ample organizate de Rusia in ultimii ani.

In paralel, flotele militare ale Rusiei efectueaza manevre in Marea Neagra, Marea Japoniei si Marea Barents.

Aproximativ 200 de militari rusi au efectuat exercitii in centrul tarii, simuland scene de gherila urbana.

"Exercitii militare au loc in 19 poligoane din sudul Rusiei, nordul Caucazului si districtul Crimeea, precum si in baze militare ruse din Armenia, Osetia de Sud si Abhazia", a comunicat Comandamentul sudic al armatei ruse, potrivit agentiei Sputnik.

Rusia a avertizat marti ca va lua "contramasuri" fata de exercitiile NATO din Marea Neagra, catalogate drept "o provocare".

Alianta Nord-Atlantica a initiat marti manevre navale de rutina in Marea Neagra. La exercitiu participa crucisatorul american USS Vicksburg, patru fregate - NCSM Fredericton (Canada), TCG Turgutreis (Turcia), ROS Regina Maria (Romania), ITS Aliseo (Italia) - nava de alimentare germana FGS Spessart si un submarin turc.