Doi ofiteri de politie au fost raniti in noaptea de miercuri spre joi in fata sediului politiei din orasul american Ferguson (statul Missouri), unde cateva zeci de persoane participau la un protest dupa demisia sefului politiei locale Thomas Jackson, transmit Associated Press si DPA.

Martorii au declarat ca focurile de arma au fost trase de pe un deal situat pe cealalta parte a strazii pe care se afla sediul politiei din Ferguson, potrivit reporterului Jeff Bernthal de la postul KPLR/FOX 2.

Potrivit publicatiei St. Louis Post Dispatch, preluata de Reuters, locotenent colonelul Al Eickhoff, reprezentant al departamentului de politie din Ferguson, a precizat ca cei doi politisti raniti nu ar face parte din departamentul sau.

Zeci de persoane s-au adunat miercuri seara in fata politiei din Ferguson la numai cateva ore dupa ce seful departamentului de politie Thomas Jackson si-a anuntat demisia, dupa publicarea unui raport al Departamentului Justitiei american privind acuzatii de rasism la adresa politistilor locali, potrivit Agerpres.

Raportul vorbea despre tratamentul discriminatoriu aplicat persoanelor de culoare si incurajarea fortelor de politie sa amendeze abuziv soferii, ca mijloc de a genera venituri.

De asemenea, in urma publicarii raportului si-a depus mandatul si directorul serviciilor publice din Ferguson, John Shaw. ''Imi anunt demisia din functia de director al serviciilor publice din orasul Ferguson. Dupa o perioada de reflectie, cred ca este in interesul comunitatii sa fac acest pas pentru moment'', a spus John Shaw, care a respins insa acuzatiile de rasism ce apar in raportul Departamentului de Justitie. ''Serviciile mele nu au cerut niciodata politiei sa vizeze afroamericani, nici sa falsifice acuzatii pentru a da amenzi, ei nu au comis abuzuri impotriva saracilor. Toate concluziile de acest fel care figureaza in raport sunt pur si simplu false'', a mai spus el.