Primarul orasului american Ferguson, John Shaw, si seful Politiei regionale, Thomas Jackson, au decis sa demisioneze, pe fondul scandalului izbucnit dupa ce un politist alb a impuscat mortal un adolescent de culoare in august 2014, un caz care a generat ample proteste violente, relateaza CNN, citat de Mediafax.

John Shaw, care era primar al orasului Ferguson (statul Missouri) din 2007, a demisionat miercuri, dupa ce un raport federal a evidentiat tendinte cu caracter rasist in cadrul Politiei regionale si in instantele locale. Consiliul Municipal a aprobat in unanimitate demisia primarului.

La randul sau, seful Politiei, Thomas Jackson, a decis sa demisioneze, potrivit unor surse citate de CNN.

Departamentul american al Justitiei a decis saptamana trecuta sa nu il puna sub acuzare pe un agent de politie din orasul Ferguson care a impuscat mortal un adolescent de culoare, un caz care a generat proteste violente. Procurorii americani au stabilit ca agentul de politie Darren Wilson nu trebuie inculpat in cazul impuscarii mortale a adolescentului Michael Brown, care avea 18 ani. Incidentul mortal a avut loc pe 9 august 2014 in orasul Ferguson (statul Missouri). Procurorii au stabilit ca agentul de politie a actionat in legitima aparare, temandu-se pentru viata sa. Cazul a generat proteste violente in Statele Unite timp de cateva saptamani.