Zaur Dadaev, care a pledat vinovat pentru asasinarea lui Boris Nemtov, l-ar fi urmarit pe politicianul de opozitie cu mult timp inaintea atacului terorist de la publicatia franceza Charlie Hebdo, transmite mk.ru, potrivit Unimedia, contrazicand motivul invocat de presupusul asasin si facut public de autoritati, si anume razbunare pentru declaratiile acestuia dupa atacaul de la sediul publicatiei franceze Charlie Hebdo.

Boris NemtovFoto: Agerpres

mk.ru relateaza ca a intrat in posesia mai multor fotografii cu un automobil de model ZAZ-Chance cu care se presupune ca asasinul lui Boris Nemtov ar fi parasit locul crimei. Potrivit sursei, asasinii au procurat masina in luna septembrie a anului trecut.

Cateva luni mai tarziu acelasi automobil a nimerit in obiectivul camerelor de supraveghere din apropierea casei unde locuia Boris Nemtov.

Suspectul care a recunoscut ca a fost implicat in asasinarea lui Boris Nemtov, Zaur Dadaev, a declarat ca a organizat asasinatul pentru a pedepsi "comentariile negative despre musulmani si islam" ale liderului opozitiei ruse, a declarat o sursa din politie pentru agentia rusa Rosbalt. Potrivit ziarului rus The Moscow Times, care citeaza agentia rusa de stiri Rosbalt, sursa afirma ca este la curent cu declaratiile lui Dadaev - unul dintre cei cinci suspecti arestati in legatura cu uciderea lui Nemtov - din timpul interogatoriului. Suspectul a recunoscut in fata anchetatorilor ca este implicat in asasinat, a declarat duminica judecatoarea Natalia Musnikova, dar el nu a comentat pe aceasta tema in timpul audierilor la tribunal.