Armata ucraineana a denuntat luni un atac rebel cu "tancuri si mortiere" asupra pozitiilor sale din apropierea portului strategic Mariupol, la sud de linia frontului in estul rebel al Ucrainei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul a vizat satul Shirokine, 10 km est Mariupol, ultimul mare oras aflat sub controlul Kievul in zona de conflict. Cucerirea acestui port ar fi o etapa cheie in crearea unui pod terestru intre Rusia si peninsula ucraineana Crimeea, anexata in urma cu un an de Moscova.

"Folosind mortiere de 120 mm, tancuri si unitati de infanterie, rebelii incearca sa alunge unitatile noastre din Shirokine", a precizat armata ucraineana, intr-un comunicat in care denunta "incalcarea grosiera" a acordurilor de pace semnate in 12 februarie la Minsk.

Un oficial ucrainean militar din regiune a confirmat ca rebelii au folosit mortiere pe care "ar fi trebuit sa le retraga de pe linia frontului" si a vorbit despre interventia "unui tanc".

Kievul afirma ca patru militari ai sai au fost raniti. "Militarii nostri raman pe pozitii si resping atacurile dusmanului", potrivit sursei citate.