Cateva zeci de anarhisti au ocupat duminica, timp de noua ore, sediul partidului radical de stanga Syriza, in semn de sustinere a unei greve a puscariasilor, inainte de a parasi cladirea, in jurul orei 22,00 GMT, scrie AFP.

Anarhistii au ocupat sediul SyrizaFoto: libcom.org

Niciun membru Syriza nu a fost retinut in aceasta cladire. Syriza a precizat ulterior ca aceasta actiune este de "neinteles", avand in vedere pozitia politica a partidului in aceasta chestiune.

Circa 50 de oameni au patruns in sediul Syriza din centrul Atenei, duminica dupa-amiaza. La acel moment, in cladire se aflau aproximativ zece persoane, care au fost fortate sa plece.

"Dadeam in biroul meu primul interviu oficial pentru un post de radio", a povestit noul purtator de cuvant al partidului, Rania Svigou.

"Mi-am terminat interviul, am iesit sa vad ce se intampla si mi s-a cerut sa plec", a adaugat ea, mentionand ca niciun membru al partidului nu a chemat politia.

Syriza a criticat in repetate randuri represiunea, de catre politie, a protestelor anti-austeritate, in anii trecuti.

Anarhistii au amplasat bannere pe balcoanele cladirii, cerand inchiderea controversatelor inchisori de tip C, unde sunt inchisi criminalii periculosi si persoanele condamnate pentru acte teroriste.

Mai multi dintre acesti prizonieri, in special membri ai gruparii 17 Noiembrie, sunt in greva foamei din 2 martie pentru a protesta fata de conditiile de detentie si pentru a cere inchiderea acestor inchisori de inalta securitate.