Mai multi militanti au ucis cinci persoane intr-un atac armat asupra unui restaurant din capitala statului Mali, Bamako, inclusiv un cetatean francez si unul belgian, potrivit autoritatilor, relateaza Reuters.

UPDATE Cetateanul belgian ucis este ofiterul de securitate al delagatiei Uniunii Europene in Mali, a precizat sefa de politica externa din cadrul UE, Federica Mogherini.

UPDATE 2 Trei elvetieni, intre care o femeie aflata in stare foarte grava, se afla printre cei opt raniti, potrivit AFP.

Acesta este primul atac de acest fel in mai multi ani in sudul orasului Bamako. In nordul desertic al capitalei, unde fortele franceze au preluat controlul teritoriului de la separatistii rebeli si militantii cu legaturi cu al-Qaeda, au loc frecvent violente.

Doi cetateni malieni au murit in atacul din timpul noptii in restaurantul La Terrasse, un restaurant frecventat de expatriati.

Autoritatile nu au dat prea multe detalii legate de atacatori, insa au precizat ca doua persoane au fost arestate.

Ministrul de externe francez, Laurent Fabius, a confirmat decesul cetateanului francez. El a condmnat atacul si a declarat ca acesta intareste decizia Frantei de a "lupta impotriva terorismului in toate formele".

Franta are peste 3000 de soldati in Africa de Vest care fac parte din fortele de contracarare a insurgentei militantilor cu legaturi cu al-Qaeda.