Rata somajului a scazut in continuare in Statele Unite, ajungand la minimul ultimilor sase ani si jumatate - 5,5%, un nivel care ar putea incuraja banca centrala (Fed) sa majoreze dobanziile, scrie Reuters.

Potrivit Departamentului Muncii al SUA, activitatea economica a creat un numar net de locuri de munca de 295.000 in februarie, fata de 239.000 noi angajari in februarie.

Mai mult, rata de somaj din State a inregistrat in ianuarie cel mai mic nivel din mai 2008. Castigurile medii pe ora au crescut, de asemenea, cu trei centi in februarie.

Oficialii Fed monitorizeaza salarizarea foarte atent pentru a determina nivelul presiunii asupra pietii joburilor. Cand presiunea va fi suficient de mare, vor creste costurile de imprumut, pentru a evita supraincalzirea economiei.

Raportul statistic vine cu zece zile inainte de reuniunea Bancii Centrale a SUA din 17-18 martie, in care se va analiza daca pietele trebuie pregatite pentru o prima majorare a dobanzilor de interventie, avand in vedere aceasta relansare economica.