Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, aflat de 25 de ani in aceasta functie, a fost internat in stare critica miercuri intr-un spital din Teheran, el avand cancer de prostata, relateaza joi presa israeliana, citata de Agerpres. Nu exista inca informatii oficiale despre starea sanatatii sale.

Potrivit unor informatii aparute in media arabe, Ali Khamenei a fost dus de urgenta la un spital din Teheran dupa ce mai multe organe vitale nu ii mai functionau. El a suferit o interventie chirurgicala si este in stare critica.

Recent au aparut informatii ca liderul suprem al Iranului sufera de cancer de prostata, care se propaga si in alte parti ale corpului. Din cauza starii precare de sanatate, el a incetat sa mai participa la evenimentele publice.

Spitalizarea ayatollahului Ali Khamenei survine la cateva zile dupa ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a rostit un discurs in Congresul SUA in care a evocat amenintarea reprezentata de Iran pentru Israel si lumea intreaga, indemnand America sa evite semnarea unui acord nuclear, pe care il dezaproba, cu statul islamic.

Khamenei a amenintat Israelul cu distrugerea de mai multe ori in trecut. In octombrie 2014, el a utilizat mesajul sau anual catre pelerinii care merg la Mecca pentru a-i indemna la unitate pentru 'distrugerea' Israelului.