Numerosi militari rusi mor in luptele din estul Ucrainei, afirma Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO, acuzand Rusia ca mentine atitudinea "revizionista" manifestata fata de Republica Moldova si Georgia. "Liderii Rusiei nu prea mai reusesc sa ascunda ca militari rusi lupta si mor in numar mare in estul Ucrainei", a declarat Alexander Vershbow, in cursul unei vizite efectuate in Letonia. "Exista dovezi din ce in ce mai mari ca incursiunea rusa in Ucraina a devenit din ce in ce mai putin populara pentru publicul rus", a afirmat Vershbow, potrivit Mediafax, care citeaza BBC.

Ministerul rus de Externe a respins acuzatiile.

"Comunitatea euro-atlantica se confrunta cu noi amenintari si provocari, atat la frontiera estica, dar si spre sud. In partea de est, vedem o Rusie furioasa si revizionista care incalca reglementari internationale si care este pregatita sa redeseneze frontierele prin forta. Rusia continua sa destabilizeze Ucraina; este vorba de o evolutie aparuta de multi ani", manifestata in Republica Moldova si Georgia, a continuat Vershbow.

"NATO nu vrea confruntarea cu Rusia, dar Moscova nu pare sa doreasca sa se integreze in comunitatea euro-atlantica", a adaugat oficialul NATO.

"Pe frontiera de sud, grupul terorist Stat Islamic alimenteaza extremismul si conflictele", subliniaza adjunctul secretarului general NATO.

Vershbow a explicat ca NATO si Uniunea Europeana vor aprofunda cooperarea, inclusiv pentru sustinerea unor parteneri precum Ucraina, Republica Moldova si Georgia, potrivit unui comunicat oficial.