Agentia de stiri Reuters a intrat in posesia a ceea ce ar putea fi ultima nota scrisa pe hartie de opozantul rus Boris Nemtov, cu o zi inainte de a fi impuscat mortal in centrul Moscovei, vinerea trecuta. Nemtov, care, potrivit mai multor surse, lucra sa adune dovezi privind implicarea Rusiei in conflictul separatist din estul Ucrainei, s-a intalnit, cu o zi inainte de a fi asasinat, cu Olga Shorina, o consiliera apropiata a sa. Temandu-se ca ar fi putut fi ascultati, opozantul rus a preferat sa ii scrie acesteia pe o hartie A4 ceea ce voia sa ii comunice: "Cativa parasutisti din Ivanovo au luat legatura cu mine. 17 au fost ucisi, nu le dau bani, dar deocamdata le e teama sa vorbeasca", a scris Nemtov in ceea ce pare sa fie ultima sa nota pusa pe hartie.

Boris NemtovFoto: Agerpres

"Nu a vrut sa spuna nimic cu voce tare, motiv pentru care a scris", a explicat Olga Shorina.

Autenticitatea notei scrise de mana si atribuita lui Boris Nemtov nu a putut fi confirmata, noteaza Reuters.

Incepand din vara anului trecut, in Rusia circula rapoarte potrivit carora numerori militari rusi si-au pierdut viata in luptele din estul Ucrainei, in conditiile in care in conflictul separatist ucrainean si-au pierdut viata, potrivit datelor oficiale, aproape 6.000 de oameni.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat la finalul saptamanii trecute, la scurt timp dupa asasinarea lui Nemtov, ca liderul opozitiei ruse a fost ucis din cauza ca se pregatea sa prezinte dovezi ale implicarii Rusiei in conflictul separatist din estul Ucrainei. "Nemtov a spus ca va prezenta dovezi ale implicarii fortelor armate ruse in Ucraina. Cuiva i-a fost foarte frica de asta si ... l-a ucis", a afirmat Porosenko.

Presedintele ucrainean a declarat in noaptea de vineri spre sambata, imediat dupa aflarea vestii mortii lui Boris Nemtov, ca "El (Boris Nemtov - n.red.) a fost o punte intre Ucraina si Rusia, iar aceasta legatura a fost distrusa de focurile de arma ale unui asasin. Cred ca acest lucru nu este intamplator".

Kiev-ul si aliatii sai occidentali sustin ca rebelii din estul tarii sunt finantati si inarmati de Rusia, insa Moscova neaga orice implicare in conflict.