Fostul campion mondial la sah si opozant al Kremlinului Garry Kasparov a acuzat miercuri, la Washington, elita presedintelui rus Vladimir Putin de asasinarea lui Boris Nemtov, afirmand ca aceasta considera ca poate face orice in Rusia, relateaza agentia ucraineana Ukrinform, citata de Mediafax.

"Boris Nemtov a fost ucis deoarece asa ceva este posibil (in Rusia). Putin si elita sa considera ca dupa 15 ani de putere totul este posibil, ca poate face orice", a acuzat Kasparov in fata Subcomitetului pentru Europa din Senatul american.

"Boris (Nemtov) a fost un critic vehement al unui stat politienesc care nu tolereaza criticile", a continuat el, adaugand ca opozantul rus se pregatea sa prezinte un raport cu dovezi privind "prezenta trupelor rusesti in Ucraina".

Anterior, Garry Kasparov, care locuieste acum in Statele Unite, a declarat ca asasinarea lui Boris Nemtov arata ca regimul Putin si cei care il sustin mint atunci cand spun ca sprijinul popular este puternic.

"Daca ai 86 la suta sprijin, de ce ai ucide pe cineva ca Boris?", a declarat fostul campion mondial la sah. "El ar putea ajunge la doua milioane de persoane online in cel mai bun caz. O demonstratie strange cateva sute de persoane cel mult. Asa ca daca esti increzator, de ce sa faci asta?", a intrebat Kasparov.

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai lui Vladimir Putin, a fost impuscat mortal vineri seara, in apropierea Kremlinului.