Tatal lui Mohammed Emwazi a declarat ca nu exista nicio dovada ca fiul sau este calaul gruparii Statul Islamic si sustine ca zvonurile care au inceput sa circule in ultima vreme sunt false, relateaza The Guardian.

"Nu este nimic care sa dovedeasca zvonurile care circula in presa, in special prin intermediul videoclipurilor si a imaginilor, ca acuzatul ar fi fiul meu Mohammed", a spus Jassem Emwazi pentru ziarul Al-Qabas.

Publicatia din Kuweit sustine ca a vorbit cu tatal lui "Jihadi John" intr-o locatie secreta.

"Am un mesaj pentru oamenii din Kuweit: multe dintre zvonuri sunt false. Pentru ca am simtit ca unii le cred, am angajat un avocat care sa ma apere si sa dovedeasca...ca ce se spune nu este adevarat", a mai spus tatal lui Mohammed Emwazi.

Saptamana aceasta au existat anumite informatii potrivit carora Jassem Emwazi i-a spus unui coleg ca el si sotia sa au recunoscut vocea fiului lor din video-uri. Dar atunci cand reporterul The Guardian l-a intrebat direct, acesta a negat, precizand ca informatia este in mod cert "o minciuna".

Avocatul tatalui, Salem al-Hashash, a declarat ca a inceput deja procedurile si ca ii va da in judecata pe cei care au facut acuzatii la adresa lui Jassem Emwazi si a familiei sale.

Jassem a fost interogat de autoritatile din Kuweit. Hashash spune ca clientul sau a fost interogat de catre Ministerul de Interne timp de trei ore si a fost eliberat pentru ca nu a existat nicio suspiciune in ceea ce il priveste.