Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat luni ca uciderea lui Boris Nemtsov este un semn al agravarii climatului din Rusia, unde drepturile civile si libertatea presei au avut de suferit in ultimii ani.

Barack ObamaFoto: Captura Youtube.com

"Este un semn ca, cel putin in interiorul Rusiei, societatea civila, jurnalistii independenti si oamenii care incearca sa comunice pe Internet, se simt din ce in ce mai amenintati, constransi. Singurul mod prin care publicul din Rusia are acces la informatii este prin intermediul institutiilor de presa controlate de catre stat", a declarat Obama pentru Reuters.

Fostul adversar al lui Vladimir Putin a fost fost ucis vineri, in apropiere de Kremlin. Iar presedintele SUA a cerut o investigatie completa privind asasinarea fostului lider al opozitiei ruse, pe care l-a intalnit in timpul unei calatorii in Moscova, in anul 2009.

"Nu stiu ce s-a intamplat, dar stiu ca problemele legate de libertatea presei, libertatea de intrunire, libertatea de informare, respectarea drepturilor si a libertatilor cetatenesti sunt in prezent mai mari in Rusia decat in urma cu patru, cinci sau zece an", a adaugat acesta.