Traditionala "linie directa" intre Vladimir Putin si cetatenii rusi ar putea avea loc pe 16 aprilie, a anuntat marti publicatia rusa Kommersant, potrivit Mediafax. Potrivit sursei citate, organizatorii au inceput deja pregatirile tehnice pentru desfasurarea "liniei directe cu Vladimir Putin", care va fi transmisa de posturile de televiziune Pervii Kanal, Rossia 1, Rossia 24 si posturile de radio Maiak, Vesti FM si Radio Rossia.

Vladimir PutinFoto: Agerpres / Tanjug

Acest tip de emisiune, in care presedintele rus Vladimir Putin isi asuma cu placere un rol paternalist si poate lansa critici cu privire la subiecte sensibile de politica interna sau externa, a devenit o traditie in Rusia, dupa sosirea la putere a fostului agent KGB.

Emisiunea din acest an va fi a treia de la realegerea lui Vladimir Putin pentru al treilea mandat de presedinte si a treisprezecea de cand a aparut acest format.

Interesul pentru "linia directa cu Vladimir Putin" din acest an poate fi unul record, in contextul crizei economice din Rusia, razboiului din estul Ucrainei si asasinarii opozantului rus Boris Nemtov.