Guvernul grec al stangii radicale a anuntat ca a trimis luni Parlamentului consacrat luptei impotriva saraciei si care prevede furnizarea gratuita de energie electrica, bonuri de masa si un ajutor pentru locuinte in cazul familiilor cele mai sarace, scrie AFP.

Potrivit unui document guvernamental transmis presei, "primul proiect de lege depus la parlament, simbolic si in realitate, prezinta actiuni care vizeaza confruntarea cu criza umanitara", formula devenita un element retoric al noului guvern grec pentru a desemna dificultatile sociale ale tarii, dupa sase ani de recesiune (2008-2013).

Prin acest proiect, premierul Alexis Tsipras incearca sa isi puna in practica promisiunile electorale, dupa concesiile facute saptamana trecuta creditorilor Greciei pentru a obtine prelungirea ajutorului financiar al tarii.

Legea, care va fi examinata in comisii inainte de a fi votata, prevede racordarea la curent a locuintelor care nu au putut sa isi plateasca facturile si furnizarea gratis de pana la 300 kw pe an.

Pana la 30.000 de familii vor primi un ajutor de locuinta cuprins intre 70 si 220 de euro in timp ce 300.000 de persoane vor primi bonuri de masa.

Costul acestor masuri sociale, in conditiile in care Atena s-a angajat sa-si pastreze echilibrul bugetar pentru a-si putea onora obligatiile financiare din martie, nu a fost precizat.

Guvernul a afirmat recent ca aceste masuri au un cost redus si pot ajuta la relansarea consumului.