Boris Nemtov, asasinat vineri la Moscova, acumulase "dovezi" despre prezenta soldatilor rusi in Ucraina si era pe punctul sa le publice, a declarat luni unul dintre prietenii sai, Ilia Iasin, potrivit AFP.

"Avea dovezi. Spunea ca era in contact la Ivanovo, Iaroslavl si in alte orase cu apropiati ai soldatilor ucisi" in Ucraina, a declarat Oasin, care conduce miscarea de opozitie Solidarnost si era unul dintre cei mai apropiati prieteni ai opozantului rus. Acesta a spus ca se teme ca aceste probe nu vor mai vedea niciodata lumina zilei.

"Nu stiu cum a obtinut informatii. Anchetatorii au venit la el acasa la doua ore dupa ce a fost ucis, si apoi a doua zi la biroul lui. Au luat documente si acum cladirile sunt blocate", a precizat el.

Aceste informatii ar fi urmat sa fie adunate intr-un "raport intitulat 'Putin si razboiul'" si care era pe punctul de a fi publicat, ii spusese Boris Nemtov cu doua zile inainte de a fi asasinat, potrivit lui Ilia Iasin.

"Cred ca, daca ar fi terminat raportul, ar fi facut senzatie", afirmase Isin la televiziunea de opozitie Dojd. "Dar nu pot sa afirm ca uciderea sa este legata exact de aceasta afacere. Mi se pare ca este o informatie importanta la care ancheta ar trebui sa acorde atentie".

Boris Nemtov a publicat in trecut mai multe rapoarte, dintre care unul legat de coruptia in pregatirea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci.