Gari Kasparov, unul dintre cei mai mari jucatori de sah din istorie si aliat al lui Boris Nemtov in opozitia rusa, il acuza pe presedintele rus Vladimir Putin ca s-ar afla in spatele asasinarii lui Nemtov, scrie Business Insider. Kasparov pune sub semnul intrebarii si scorurile mari de care se bucura Vladimir Putin in sondaje, el intrebandu-se: "Daca intra-adevar ai 86% sustinere, de ce sa omori pe cineva ca Boris?".

Gari Kasparov considera ca uciderea lui Boris Nemtov este un semn ca acesta reprezenta o amenintare pentru cei care conduc astazi Rusia.

Kasparov nu este singurul care crede ca sondajele privind sprijinul de care se bucura Vladimir Putin in randul rusilor sunt fabricate, noteaza Business Insider.

Boris Nemtov a fost impuscat mortal in centrul Moscovei in noaptea de vineri spre sambata, in timp ce se plimba alaturi de o tanara pe Marele pod de piatra (Bolshoy Kamenny), aflat in apropierea Kremlinului. Adversar declarat al lui Vladimir Putin, Nemtov a fost impuscat in spate de 4 ori. El afirmase recent, intr-un interviu, ca se teme sa nu fie ucis de Putin, din cauza opozitiei sale fata de razboiul din Ucraina.