Trei jurnalisti ai postului tv Al Jazeera au fost retinuti, miercuri dupa-amiaza, dupa ce au fost surprinsi utilizand un aparat de zbor la periferia orasului Paris, pe fondul preocuparii autoritatilor dupa ce drone au fost observate in ultimele doua nopti deasupra capitalei Frantei, potrivit Mediafax.

Cei trei jurnalisti au fost retinuti miercuri dupa-amiaza, in momentul in care utilizau ilegal o drona in zona Boulogne-Billancourt, la periferia vestica a Parisului.

Potrivit ziarului Le Parisien, cei trei ziaristi - ale caror nationalitati nu au fost dezvaluite - au varste de 34, 52 si 68 de ani. Sunt angajati ai postului tv qatariot Al Jazeera.

Retinerile au avut loc in contextul preocuparilor autoritatilor franceze dupa ce, in ultimele doua nopti, aparate de zbor teleghidate au fost observate deasupra unor obiective importante din Paris.

Zborurile sub altitudinea de 6.000 de metri - inclusiv cele ale dronelor - sunt interzise in regiunea Paris.

"Deocamdata, nu s-a stabilit nicio legatura intre aceste retineri si survolurile nocturne observate in ultimele doua nopti", a comunicat Parchetul din Paris.