Guvernul rus a anuntat miercuri o majorare, in ciuda crizei, a subventiilor acordate cinematografiei, o parte importanta urmand sa fie acordata filmelor despre al doilea Razboi Mondial sau despre istoria Crimeii, potrivit AFP.

"Alegem teme care merita sa fie incurajate mai mult", a explicat ministrul Culturii, Vladimir Medinski. "Este logic ca si Crimeea sa faca parte" dintre aceste teme, a adaugat el.

Desi statul cauta in prezent sa-si reduca cheltuielile bugetare din cauza crizei, subventiile pentru cea de-a saptea arta vor fi "mai ridicate decat anul trecut", a subliniat Medinski.

Astfel, Fondul pentru Cinema, care repartizeaza subventiile de stat, va investi in acest an 4,2 miliarde de ruble (58 milioane euro) in timp ce ministerul va debloca direct 2,1 miliarde ruble (29 milioane euro).

Jumatate dintre cele 22 de lung metraje care vor fi subventionate de stat sunt consacrate evenimentelor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar vor trata si alte episoade din istoria Rusiei: doua filme vor avea ca tema peninsula ucraineana Crimeea.