Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, vice-cancelar social-democrat in guvernul Angelei Merkel, se declara "prudent optimist" cu privire la o solutie pentru "conflictul" cu Grecia, dupa ce Atena a trimis marti la Bruxelles lista definitiva de reforme pentru a obtine extinderea imprumutului international, relateaza AFP.

"Sunt prudent optimist ca dupa ziua de vineri si cea de azi avansam pas cu pas catre o solutionare a conflictului", a declarat Gabriel Sigmar in cadrul unei conferinte din Berlin.

Grecia a trimis o lista cu planurile de reforma economica la institutiile europene si Fondul Monetar International la miezul noptii de luni spre marti, a spus o sursa apropiata Uniunii Europene pentru Reuters.

"In opinia Comisiei, aceasta lista este suficient de cuprinzatoare pentru a fi un bun punct de plecare pentru ca sa fie incheiat cu succes acordul de imprumut", a spus sursa. "Suntem incurajati, in special, de angajamentul ferm de combatere a evaziunii fiscale si a coruptiei", a adaugat sursa citata.