Numerosi lideri straini, inclusiv presedintele Consiliului European Donald Tusk, presedintele moldovean Nicolae Timofti, si mii de oameni de rand s-au adunat duminica in Piata Independentei din capitala ucraineana Kiev, pentru a marca un an de la inlaturarea fostului regim pro-rus condus de Viktor Ianukovici, scrie Mediafax.

Marsul Demnitatii, la KievFoto: Captura YouTube

Marsul Demnitatii a inceput la ora 13.30, relateaza site-ul agentiei Sputnik.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania si Slovacia au anuntat participarea la mars. La Kiev se afla si presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Criza politica din Ucraina s-a amplificat in noiembrie 2013, iar protestele din Piata Independentei - soldate cu peste 100 de morti - au culminat pe 22 februarie 2014 cu inlaturarea de la putere a presedintelui pro-rus Viktor Ianukovici, refugiat in Rusia.

Ca urmare a instituirii unei administratii pro-occidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea, iar in estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morti.