Zeci de prizonieri, atat din randul rebelilor prorusi cat si a ucrainenilor, vor fi schimbati sambata in estul separatist al Ucrainei, masura prevazute in acordurile de la Minsk pe care Occidentul spera sa il vada pus in aplicare, in ciuda incalcarilor repetate ale armistitiului din partea ambelor tabere, scrie AFP.

La Lugansk, circa 40 de soldati din fiecare tabara trebuie sa fie schimbati sambata, prima operatiune de aceasta amploare din ultimele saptamani.

Mai mult prizonieri ucraineni au fost raniti la Debaltevo, potrivit corespondentului AFP, cand acestia erau transportati cu autobuzul din Donetsk inspre Lugansk.

Un consilier al presedintelui ucrainean Petro Porosenko a declarat sambata ca 179 de soldati ucraineni au fost ucisi intr-o luna in confruntarile armate de la Debaltevo si 81 sunt in continuare dati disparuti.

Debaltevo este un nod feroviar strategic care face legatura intre Donetk si Lugansk, care a fost abandonat miercuri de trupele ucrainene, locul celei mai sangeroase batalii de la inceputul conflictului din estul Ucrainei, in care au murit pana acum circa 5.700 persoane.