In cadrul sedintei de vineri a Parlamentului de la Chisinau, deputatii moldoveni au aprobat componenta unei comisii de ancheta pentru elucidarea situatiei de pe piata valutara, respectiv cazul BEM, Banca Sociala si Unibank. In timp ce se discutau functiile de conducere in aceasta comisie, deputatul PL Valeriu Munteanu a propus sa fie adus un procuror din Uniunea Europeana care sa supravegheze lucrarile comisiei, relateaza Unimedia.info.

"Avand in vedere ca coalitia PLDM, PCRM si PD si-au impartit functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar al comisiei, avem o propunere sa aducem un procuror din UE ca sa supravegheze acest proces, in speranta ca procesul va fi unul mult mai dinamic. Si daca credeti ca trebuie sa-i asiguram traducerea, atunci vom aduce unul de la DNA din Romania si veti fi sigur ca lucrurile vor arata altfel la incheierea acestui exercitiu de lucru. Noi vom participa activ in cadrul comisiei", a declarat Munteanu.

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, a intervenit pentru a face o remarca. "Potrivit regulamentului Parlamentului, membrii comisiei sunt doar membri deputati. Dar, pentru viitor, acel procuror din UE puteti sa-l includeti pe lista deputatilor", a spus Candu.

Deputatul PD Marian Lupu s-a declarat "mirat" de propunerea liberalilor. "Ma miram de ce asa slabuta propunere. Ma miram ca doar de la DNA, eu asteptam sa fie si de la Serviciul Roman de Informatii, alte structuri, dar mai este timp", a spus Lupu.

Vezi video pe Unimedia.info