Postul german de televiziune ARD a publicat presupusul carnet de note din liceu al liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. Certificatul de la Liceul pentru Baieti din Samarra arata o inclinatie a acestuia catre matematica si geografie. Comportamentul sau este calificat ca fiind "bun", iar media generala este de 80 de puncte (din 100 de puncte), noteaza Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un oficial de la Liceul Samarra, care a vorbit cu postul german de televiziune sub conditia anonimatului, a confirmat ca documentul este intr-adevar original.

Emis sub numele Ibrahim Awad Ibrahim, documentul confirma putinele informatii cunoscute despre liderul gruparii extremiste Statul Islamic, care s-a nascut cu numele Ibrahim Awad Ibrahim al-Badri in 1971 in Samarra, oras situat in apropiere de Bagdad.

O poza de pasaport, atasata in partea de sus a documentului, arata un barbat cu sprancene groase, care seamana foarte mult cu extremistul.

Documentele, in cazul in care originalitatea acestora va fi confirmata in totalitate, ofera o imagine rara a vietii lui Baghdadi, inainte de aparitia acestuia intr-o moschee din Mosul in luna iulie, cand a anuntat formarea unui califat islamic.

Carnetul de note arata ca liderul ISIS a absolvit in 1991, la varsta de 19 sau 20 de ani si ca a repetat ultimul an de liceu.

Din cele sase materii pe care le-a facut, limba engleza pare ca i-a provocat cele mai mari dificultati, obtinand un scor de 57 de puncte. (N.red. Pentru a trece la o materie un elev avea nevoie de 50 de puncte. Maximul este de 100 de puncte).

La matematica, Baghdadi a avut 98 de puncte, la geografie 90, la limba araba 81, la economie 80 si la istorie 75.

Potrivit The Independent, Baghdadi a fost refuzat de armata irakiana pentru ca era prea scund, in ciuda faptului ca facea parte din minoritatea sunnita, favorizata de Saddam Hussein. In plus, liderul ISIS avea deficiente de vedere si nu a reusit sa obtina un loc la Facultatea de Drept, astfel ca a optat pentru teologia islamica.

Un alt document, cunoscut sub numele de "shahada jinsiya", ofera informatiile de baza: numele- Ibrahim Awad Ibrahim, anul si locul nasterii- 1971, Samarra. In plus, documentul dezvaluie si numele parintilor liderului Statului Islamic: Awad si Alia, date pe care oficialul de la liceul din Samarra le-a confirmat.