Javad Zarif a sustinut intr-un interviu ca a fost indemnat de Ayatollahul Ali Khamenei, leaderul suprem al Republicii Islamice, sa-si revizuiasca comportamentul fata de oficialii americani si sa nu mai tipe la secretarul de Stat John Kerry, scrie The Free Beacon.

Informatii legate de temperamentul aprins al ministrului iranian de Externe, care conduce si negocierile cu marile puteri, au inceput sa apara in noiembrie 2014, cand Statele Unite au acceptat sa extinda negocierile cu Iranul pana in iunie 2015.

Astfel, se spune ca Zarif tipa frecvent la diplomatii occidentali determinand la un moment dat garzile de corp sa intre in sala in care aveau loc tratativele.

De asemenea, potrivit lui Abbas Araqchi, un diplomat iranian prezent la negocieri, citat de Free Beacon, Zarif i s-a adresat lui John Kerry intr-un mod fara precedent in istoria diplomatica a Statelor Unite.

In urma acestor zvonuri, Zarif a fost convocat de Khamenei. Seful diplomatiei iraniene a povestit ce a discutat cu ayatolahul intr-o discutie cu elevii unui liceu, potrivit IRNA.

"De ce tipi in timpul negocierilor? Zambeste si vorbeste", i-a spus liderul suprem. " Nu te certa la masa negocierilor, argumenteaza cu ei", a continuat Khamenei, facand referire la un citat din Coran.