Autoritatile din regiunea italiana Puglia vor intensifica verificarile pentru a evita infiltrarea teroristilor grupului Stat Islamic printre imigranti, dupa arestarea a patru sirieni ajunsi in Italia cu carti de identitate romane, informeaza publicatia Corriere Salentino, citata de Mediafax.

Potrivit autoritatilor din regiunea Puglia (sudul Italiei), patru imigranti sirieni au fost arestati duminica dupa ce au fost depistati ca aveau carti de identitate romane. Inca un sirian avea un document de identitate ceh.

In contextul in care autoritatile se tem ca militanti ai grupului terorist Stat Islamic ar putea intra in Italia infiltrandu-se printre imigrantii veniti pe mare, Prefectura din Lecce a organizat miercuri o reuniune a sefilor politiei prezidata de Giuliana Perrotta, prefectul provincial. Autoritatile intentioneaza sa intensifice verificarile pentru a evita intrarea teroristilor in Italia.

Serviciile secrete italiene au avertizat ca exista riscul ca teroristi ai grupului Stat Islamic din Libia sa incerce sa ajunga in Italia pe cale maritima, infiltrandu-se printre miile de imigranti veniti saptamanal.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a lansat un apel la prudenta si la vigilenta. "Deocamdata, nu s-a demonstrat nicio corelatie intre terorism si imigratie, dar nimic nu poate fi exclus", a spus Alfano.

Angelino Alfano a cerut o interventie militara a Aliantei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, in Libia, pentru distrugerea pozitiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici crestini. Ministrul italian al Apararii, Roberta Pinotti, a anuntat ca Italia este pregatita sa participe cu 5.000 de militari la orice operatiune internationala de stabilizare a Libiei.