Curtea de apel din Paris a anulat marti arbitrajul controversat prin care Bernard Tapie a primit, in 2008, 403 milioane euro pentru a inchide un vechi litigiu cu Credit Lyonnais, anunta AFP.

Acest arbitraj este in centrul unei anchete in care sase persoane, printre care si Bernard Tapie, sunt acuzate de escrocherie in forma organizata, iar directorul general al FMI, Christine Lagarde, fost ministru al Economiei, este acuzat de neglijenta.

Justitia ancheteaza si rolul executivului francez in acest arbitraj, in conditiile in care dosarul a fost urmarit de la Elysee, unde Bernard Tapie s-a deplasat de mai multe ori sub presedintia lui Nicolas Sarkozy.

In decizie, Curtea de apel declara "admisibil" recursul depus de organismul insarcinat cu mostenirea Credit Lyonnais. Curtea a ordonat anularea sentintei arbitrale din 7 iulie 2008.

Arbitrajul urmarea inchiderea unui litigiu intre omul de afaceri si banca legat de operatiunea de vanzare a societatii Adidas in 1993 si 1994, in care Bernard Tapie se considera lezat.

Pe atunci director de cabinet in ministerul Economiei, seful Orange, Stephane Richard, a fost si el pus sub acuzare in acest dosar.