Statele Unite au acuzat vineri Rusia ca trimite in continuare arme grele in estul Ucrainei, inainte de intrarea in vigoare a acordului de incetare a focului semnat joi, transmite AFP.

"Suntem foarte ingrijorati de continuarea luptelor (…) si de informatiile privind tancurile si sistemele se rachete suplimentare venite in aceste ultime zile din cealalata parte a frontierei, din Rusia", a declarat purtatorul de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

"Armata rusa a trimis o cantitate importanta de piese de artilerie si lansatoare de rachete multiple (…) Suntem siguri ca este vorba despre sisteme militare rusesti, nu separatiste", a mai aratat Jennifer Psaki, citind un comunicat de presa in informarea zilnica de presa.

In plus "unitatile rusesti de-a lungul frontierei se pregatesc sa livreze echipamente pentru fortele pro-ruse care lupta in estul Ucrainei. Acest lucru nu este clar in spiritul acordul din aceasta saptamana" semnat la Minsk intre Rusia, Ucraina, Germania si Franta, a adaugat purtatorul de cuvant american.