VIDEO Negocierile de la Minsk: Vladimir Putin anunta incetarea focului in Ucraina din 15 februarie si retragerea armamentului greu de pe linia frontului. Vezi textul acordului

de Red. Stiri     HotNews.ro
Joi, 12 februarie 2015, 6:49 Actualitate | Internaţional


Negocieri la Minsk
Foto: Captura YouTube
Liderii europeni si presedintii ucrainean si rus au ajuns noi, la Minsk, la un acord privind incetarea focului in Ucraina, incepand de duminica, si constituirea unei zone tampon demilitarizata in estul acestei tari, scrie AFP. Angela Merkel a temperat usor entuziasmul afirmand, la finalul unor negocieri maraton si al unei nopti albe, ca raman in continuare "mari obstacole" de depasit pentru a se ajunge la pace.

Acest acord reia in mare parte liniile acordurilor semnate la Minsk in septembrie si care prevedeau si ele incetarea focului, retragerea artileriei si schimbul de prizonieri.

Dar faptul ca a fost convenit la cel mai inalt nivel, intre Vladimir Putin, Petro Poroshenko, Angela Merkel si Francois Hollande ofera mai multa greutate acestui acord. Europenii, protejatul lor european si Putin au semnat o "declaratie de sustinere" la textul semnat de rebelii separatisti si emisarii Kievului, sub patronajul Rusiei si al OSCE.

"Am reusit sa ajungem la un acord in problemele esentiale", a declarat Vladimir Putin, in timp ce Francois Hollande a evocat o "reglare politica globala" chiar daca "nu totul este inca indeplinit".

Cancelarul german Angela Merkel a temperat insa sperantele legate de o pace imediata, declarand ca nu isi face "nicio iluzie" si ca exista in continuare "mari obstacole" de depasit pana la o solutie la conflictul ucrainean.In fieful rebel Donetsk, tirurile de artilerie trase din pozitiile separatiste nu au incetat toata noaptea.

Iata mai jos filmul evenimentelor:

Ora 15:05
Presedintele francez Francois Hollande a ajuns la Bruxelles: Acordul de la Minsk "nu garanteaza un succes durabil", "urmatoarele ore sunt determinante".

Ora 13:17
50 de tancuri rusesti au patruns din Rusia in Ucraina in timpul negocierilor de la Minsk, afirma Kievul, citat de AFP

Ora 12.51: Vezi in articol textul acordului, publicat de jurnalistul Alec Luhn (The Guardian) si tradus de HotNews.ro

Liderii isi iau angajamentul de a respecta integritatea teritoriala si suveranitatea Ucrainei si sunt convinsi ca nu exista alta solutie decat pacea. De asemenea, sunt pregatiti sa adopte orice masura este necesara pentru a respecta fie separat, fie impreuna aceste doua obiective. In acest context, cei patru lideri au cazut de acord asupra unui pachet de masuri pentru implementarea acordului de la Minsk, pachet adoptat in 12 februarie 2015. Isi iau angajamentul sa colaboreze la acest proces si sa isi foloseasca influenta fata partile implicata in conflict pentru a contribui la punerea in aplicare a acestui pachet de masuri.

Masurile prevazute de declaratia comuna:

1. Incetarea focului in raioanele Donetk si Lugansk incepand cu miezul noptii, ora Kievului, 15 februarie 2015.

2. Retragerea armamentului greu de ambele parti, la distanta egala, in scopul crearii unei zone tampon cu o latime de minimum 50 km intre cele doua linii pentru dispozitive de artilerie calibru 100mm si mai mult; o zona tampon de minimum 70 km si una de 140 km pentru baterii de rachete Uragan, Tornado si Smerci, precum si pentru sistemele de rachete tactice Tocika.
Fortele ucrainene sa se retraga cu kilometri indicati de la linia de demarcatie stabilita in primul acord de la Minsk. Trupele separatiste sa se retraga cu aceeasi distanta de la aceeasi linie de demarcatie stabilita pe 19 septembrie 2014.
Retragerea armamentului greu trebuie sa inceapa nu mai tarziu de a doua zi dupa intreruperea focului si trebuie sa se incheie in decursul a 14 zile. Acest proces va fi facilitat de OSCE cu ajutorul grupului de contact de la Minsk

3. Asigurarea unei monitorizari eficiente si a unei verificari a regimului de incetare a focului si a retragerii armamentului greu se face de catre OSCE din prima zi a retragerii armamentului prin utilizarea tuturor mijloacelor tehnice necesare, inclusiv a sistemelor radio, satelit si altele.

4. In prima zi dupa retragere, va incepe un dialog despre modalitatile de organizare a alegerilor locale in concordanta cu legislatia ucraineana si cu legea privind autodeterminarea locala temporara in raioanele Donetk si Lugansk si despre viitorul regim al acestor raioane in baza legii de mai sus. Nu mai tarziu de 30 de zile de la data semnarii acestui document, fara intarziere, trebuie adoptata prevederea Radei Supreme a Ucrainei care indica teritoriul pe care aplica acest regim special in conformitate cu legea despre autonomia locala temporara acordata raioanelor Donetk si Lugansk, pe baza liniilor indicate in memorandumul de la Minsk din 19 septembrie 2014.

5. Sa asigure amnistierea prin adoptarea unei legi care sa interzica urmarirea penala si pedepsirea persoanelor in legatura cu evenimentele care au avut loc in Donetk si Lugansk.

6. Sa asigure eliberarea si schimbul tuturor prizonierilor si a celor retinuti ilegal pe baza principiului ¬toti pentru toti¬. Acest proces trebuie sa se incheie cel mai tarziu in a cincea zi de la retragerea pe linia de demarcatie.

7. Sa asigure accesul, livrarea si pastrarea in siguranta a ajutoarelor umanitare printr-un mecanism international.

8. Sa se gaseasca o modalitate pentru reluarea tuturor platilor sociale, a pensiilor si altor drepturi banesti si pentru platile aferente administratiei locale. In acest scop, Ucraina trebuie sa reia conducerea sistemelor bancare proprii din raioane care au fost afectate in urma conflictului si, eventual, va fi creat un mecanism international pentru usurarea acestor transferuri.

9. Reluarea intregului control asupra granitei de stat de catre autoritatile ucrainene pe toata zona de conflict, care trebuie sa inceapa din prima zi dupa alegerile locale din raioane si sa se incheie (procesul, n.r.) dupa intrarea in normalitate a sistemului politic spre finalul anului 2015, in conditiile indeplinirii punctului 11, dupa consultarile cu reprezentantii celorlalte raioane din Donetk si Lugansk in cadrul grupului de contact trilateral. Alegerile locale in celelalte raioane din Donetk si Lugansk au loc pe baza legii ucrainene privind sistemul electoral si reforma constitutionala.

10. Retragerea tuturor formatiunilor straine detinatoare de armament, tehnica militara precum si a mercenarilor de pe teritoriul Ucrainei, sub supravegherea OSCE; dezarmarea tuturor gruparilor ilegale.

11. Implementarea unei reforme constitutionale in Ucraina de la momentul intrarii in vigoare, la sfarsitul lui 2015, a noii Constitutii, considerata element cheie al descentralizarii (cu respectarea specificului regiunilor Donetk si Lugansk, negociat cu reprezentantii acestor regiuni), precum si adoptarea unei legislatii permanente privind statutul special al anumitor raioane din regiunile Donetk si Lugansk, in conformitate cu masurile indicate in notele de subsol, pana la sfarsitul anului 2015

------------------------

Ora 12:45 Liderii separatisti afirma ca acordul de la Minsk ofera speranta "unei solutii pasnice", potrivit AFP.

"Lasa speranta unei solutii pasnice si unei dezvoltari pasnice a republicilor Donetsk si Lugansk", a declarat liderul autoproclamatei republici Donetsk, Alexandr Zaharcenko.

"Nu putem sa nu dam aceasta sansa Ucrainei", a pus si liderul "Republicii Lugansk", Igor Plotnitski.

Ora 12:30 Angela Merkel afirma ca nu isi face "nicio iluzie" si stie ca exista inca "mari obstacole" de depasit (AFP)

Ora  12:20 Ministrul german de Externe a afirmat ca acordul de la Minsk nu este ceea ce si-a dorit Germania, dar este un pas necesar pentru o evolutie pozitiva.

"Cel mai important lucru este ca Moscova si Kievul au cazut de acord asupra unei incetari a focului ... am intarit acordurile de la Minsk din septembrie anul trecut", afirma Frank-Walter Steinmeier, intr-o declaratie.

Ora 12:15 Rubla si-a revenit joi dupa anuntul unui acord la Minsk. In jurul orei 10,00 GMT, dolarul scadea la 64,85 ruble, fata de 65,25 ruble miercuri seara, iar euro la 73,61 ruble, fata de 73,95 in seara precedenta.

Ora 11:47 Liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei si Frantei s-au angajat sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, potrivit unei declaratii comune distribuite de Kremlin, transmite Reuters .

Cei patru lideri au convenit de asemenea intalniri regulate pentru a asigura indeplinirea angajamentelor de la Minsk, potrivit documentului citat.

Ora 11:38 Poroshenko afirma ca in documentul semnat de cei patru lideri se prevede angajamentul privind retragerea tuturor militarilor straini de pe teritoriul Ucrainei

Ora 11:34 Putin si Poroshenko anunta ca rebelii si separatistii pro-rusi au semnat o foaie de parcurs pentru ajungerea la pace

Ora 11:31 Petro Prorshenko anunta ca s-a ajuns la un acord pentru eliberarea pilotului ucrainean Nadia Savchenko, considerata un erou in Ucraina

Ora 11:18
Presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca s-a ajuns la un acord global asupra incetarii focului si o intelegere politica globala pentru criza ucraineana

Ora 11:13 Vladimir Putin anunta si un acord asupra retragerii armelor grele

Ora 11:08 Vladimir Putin anunta un acord privind incetarea focului din 15 februarie

Ora 10:33 Ucraina nu este multumita de propunerea ruseasca privind linia de demarcatie intre rebeli si fortele guvernamentale, afirma surse citate de agentia RIA, preluata de Reuters

Ora 10:22 Participanti la negocieri afirma ca separatistii pro-rusi cer retragerea armatei ucrainene din orasul Debaltseve

Ora 10:20 Rubla a scazut brusc joi, dupa declaratiile pesimiste ale presedintelui Petro Poroshenko.

In conditiile in care la deschiderea bursei din Moscova dolarul scadea, dupa afirmatiile liderului ucrainean moneda americana a crescut la 67,50 ruble, fata de 65,25 ruble miercuri seara.

Euro a crescut pana la 76,41 ruble, fata de 73,95 ruble in seara precedenta.

Ora 10:00 Liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei si Frantei au revenit la masa negocierilor

Ora 9.55 Liderii separatistilor refuza sa semneze acordul de la Minsk, afirma agentia ruseasca de presa Tass, preluata de Reuters

Ora 9.30 Presedintele Ucrainei anunta ca "Nu sunt inca vesti bune" de la Minsk, scrie Ria Novosti. Dar spune ca mai sunt inca sperante. Porosenko a declarat pentru AFP ca "Rusia pune conditii inacceptabile".

Ora 9.25 Nu este clar daca documentul in limba engleza, gasit in palatul unde au loc discutiile dintre liderii din Franta, Germania, Ucraina si Rusia, este un acord final, un document de discutie sau un proiect de acord, scrie Reuters. Acesta este intitulat: "Pachet de masuri pentru punerea in aplicare a intelegerilor de la Minsk" si datat 12 februarie, ora 05:30. Documentul are 13 puncte.

Ora 9.15 Documentul vazut de Reuters sugereaza ca partile pot conveni sa se incheie lupta in estul Ucrainei, cu incetarea focului incepand din 14 februarie, retragerea armamentului greu din zona de conflict si crearea unei zone de securitate.

Ora 9.10
Interfax scrie ca cei patru lideri au parasit sala negocierilor care au durat 14 ore. Discutiile s-au incheiat. In schimb, un reporter Reuters la fata locului transmite ca Merkel, Hollande si Porosenko sunt inca in sala negocierilor, iar Putin se afla in alta parte a cladirii.

Ora 8.30: Sunt sperante ca un acord sa fie semnat vineri de catre Grupul de contact reunit in paralel in capitala Belarusului, au spus surse diplomatice citate de AFP. Acesta este format din reprezentanti rusi, ucrainieni si ai OSCE, a spus sursa citata care a adaugat ca textul ar prevedea "modul ce aplicare concreta a Acordului de la Minsk din 5 septembrie".

Ora 7.30: Liderii prezenti la Minsk vor semna un document privind Ucraina, a declarat o sursa diplomatica pentru Reuters. Sursa citata nu a oferit detalii despre acest document.

Hollande si Merkel au aratat relaxati in fata camerelor de luat vederi, dar fata incruntata a presedintelui ucrainean si atitudinea lui Putin acuzat de inarmarea rebelilor si de desfasurarea armatei in partea de est a Ucrainei arata ca negocierile sunt dificile.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

67370 vizualizari

 • +8 (32 voturi)    
  Putin? (Joi, 12 februarie 2015, 6:52)

  Soljenitin [utilizator]

  Nu inteleg ce cauta Phutin la negocieri. De cand este criminalul invitat la masa negocierilor?
  • +9 (29 voturi)    
   cred ca... (Joi, 12 februarie 2015, 11:23)

   Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   se incearca salvarea unor vieti nevinovate... Tu ce parere ai?
   • 0 (2 voturi)    
    uite aici LIVE cine ce incearca (dpdv. declarativ) (Joi, 12 februarie 2015, 11:40)

    baimarean [utilizator] i-a raspuns lui Patrula10000

    https://www.youtube.com/watch?v=ZxrnlfXYo30&feature=youtu.be
   • +3 (17 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 12 februarie 2015, 11:44)

    Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui Patrula10000

    • -1 (1 vot)    
     dintotdeauna (Joi, 12 februarie 2015, 20:07)

     vorax [anonim] i-a raspuns lui Pastrati-l pe Conta

     mi-a placut SF-ul de buna calitate, mai ales scenariile utopice. Pe cand un volum la Nemira despre razboiul ce nu va fi fost prin estul Ucrainei?
     • +1 (1 vot)    
      Comment sters de user (Vineri, 13 februarie 2015, 8:47)

      Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui vorax

  • +5 (11 voturi)    
   meh (Joi, 12 februarie 2015, 13:04)

   Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   Mujicstan a mai promis o data respectarea integritatii teritoriale a Ucrainei in 1994, la Budapesta. 20 de ani mai tarziu Crimeea este rupta de Ucraina si anexata la rusia. Concluziile le trageti voi.
  • 0 (0 voturi)    
   "pentru ca de ce?" (Joi, 12 februarie 2015, 20:02)

   nu-conteaza [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

   cum zicea Hagi. Pai pentru ca la negocieri trebuie sa participe cei implicati direct in coflict plus terti importanti, cu influenta. De aia.
 • +4 (10 voturi)    
  Sunt curios cum decurg (Joi, 12 februarie 2015, 7:17)

  Vlad Tudor [anonim]

  Ai o negociere o "sedinta" in curs de 12 ore. Ambele parti au pozitii rigide in negociere si nu cred ca vreouna dintre parti va ceda. Ar fi frumos un consens, doar ca ambele parti au pozitii agresive fata de cealalta. In principiu, cred ca partea rusa a UA ramane sub influenta rusa respectv Kievul si Vestul devine european. E un exces de zel pe ambele parti. Daca ar fi cu adevarat ceva interesant in toata taraganeala asta e pozitia chinezilor. Orice altceva e neimportant.
 • +21 (33 voturi)    
  putin (Joi, 12 februarie 2015, 7:23)

  Captain Obvious [utilizator]

  O sa ii ia cel mult o săptămână sa se șteargă la fund cu acordul
  • +14 (24 voturi)    
   destul de plauzibil (Joi, 12 februarie 2015, 11:18)

   Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Si in timp ce face asta o sa dea vina pe restul lumii.
  • -1 (11 voturi)    
   Eu cred ca o sa se tina de cuvant (Joi, 12 februarie 2015, 12:32)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Captain Obvious

   E posibil sa retraga trupele spre Kaliningrad (sau poate Transnistria?), dar eu cred ca o sa respecte acordul :-D
   • 0 (0 voturi)    
    desigur, Transnipria asteapta sa se nasca (Joi, 12 februarie 2015, 20:10)

    vorax [anonim] i-a raspuns lui sile

    si asteapta ca Putin sa se tina de cuvant.
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 7:45)

  [anonim]

  • +7 (11 voturi)    
   si in chinuri groaznice! (Joi, 12 februarie 2015, 11:15)

   Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui

   Dar cine stie ce s-o intampla acolo!?
 • +16 (24 voturi)    
  Predictibil. (Joi, 12 februarie 2015, 8:17)

  Kentt [utilizator]

  1. Iar o să se ajungă la un soi de compromis şi armistiţiu. Rezultat: rebelii rămân cu teritoriul ocupat.
  2. Armistiţiul iar n-o să fie respectat, rebelii vor mai cuceri o bucată din Ucraina.
  3. Se vor declanşa iar negocieri ale "ultimei şanse", lumea va fi pusă iar pe jar, SUA şi UE vor anunţa sancţiuni... tot tacâmul. Rezultat: separatiştii iar vor rămâne cu teritoriul cucerit între timp cu ajutorul ruşilor.
  4. bis
  • 0 (0 voturi)    
   dupa cateva bis-uri din astea (Joi, 12 februarie 2015, 20:11)

   vorax [anonim] i-a raspuns lui Kentt

   ajung rusii la frontiera cu Moldova si se intreaba: Mi bagam un bis sau schimbam melodia?
 • +12 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 8:47)

  [anonim]

 • +13 (17 voturi)    
  sunt curios..... (Joi, 12 februarie 2015, 9:03)

  novator [utilizator]

  ......ca dupa atata munca si stres in negocieri pentru semnarea unui acord, cate ore/zile vor trece pana la incalcarea lui ?
  Daca Rusia a incalcat toate tratatele incheiate pana acum, de ce l-ar respecta pe acesta ?
 • +7 (15 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 9:19)

  [anonim]

 • +9 (27 voturi)    
  rusia lui putin=stat terorist (Joi, 12 februarie 2015, 9:42)

  rov [utilizator]

  cei care au minimalizat drama Europei de est de sub stapanirea barbara bolsevica, au ocazia sa vada adevarata fata mujicilor...
  • 0 (0 voturi)    
   daca (Joi, 12 februarie 2015, 20:13)

   vorax [anonim] i-a raspuns lui rov

   o minimalizau, eram tot in comunism, eventual, scriam cu chirilice pe hartie, ca internetul nu mai ajungea la noi.
 • +9 (21 voturi)    
  la minsk s a decis cine va fi PM al (Joi, 12 februarie 2015, 9:46)

  un domn [utilizator]

  Romaniei dupa 14 feb...in persoana lui gospodin mazeta
 • +6 (14 voturi)    
  Rusia nu prea mai are ceva de pierdut ... (Joi, 12 februarie 2015, 10:05)

  Patrula10000 [utilizator]

  Cu cat dureaza mai mult discutiile cu atat mai mare este sansa de a nu se ajunge la vreun compromis.
  Parerea mea este ca Rusia ca va face tot ce e posibil sa intre in razboi.
  • +10 (18 voturi)    
   Putin nu e inconstient (Joi, 12 februarie 2015, 11:14)

   bancher [anonim] i-a raspuns lui Patrula10000

   Stie ca Rusia singura va fi batuta mar de NATO (adica SUA+Marea Britanie+Germania+Franta). Rusia a mai avut victorii asupra occidentului (gen Napoleon si Hiter) dar, in ambele cazuri, era aliata cu Marea britanie, si in al doiea razboi mondial cu SUA si Marea Britanie. Singuri, intr-un razboi de anvengura, si-o vor lua pe coaja rau de tot.
   Putin stie acest lucru, dar incearca sa obtina cat mai multe avantaje pt Rusia, mizand pe razboiul nervilor si pe dezbinarea UE. va intinde coarda cat va putea, va obtine cat mai multe teritorii pt separatisti, isi va retrage trupele de la granita, UE va ridica sanctiunile, si apoi separatistii isi vor declara alipirea la mama Rusie.
   Un scenariu vechi, s-a mai lucrat pe el.
   • +2 (8 voturi)    
    De acord cu tine... (Joi, 12 februarie 2015, 11:51)

    Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Dar oare Rusia stie ca va fi batuta mar? Ca daca nu, este posibil sa se arunce orbeste intr-un razboi...
   • +8 (12 voturi)    
    Cum adica... (Joi, 12 februarie 2015, 11:52)

    Anna O. [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    ...ce, nu s-ar putea alia cu bravii greci, cu pieptul vanat de la atata dat cu caramida? Te pui cu palikarii ?
    Vorba din batrani: Turtzile nitzi nu venisera, gretzile deza fudzisera!
   • +1 (5 voturi)    
    Asta este visul lui Putin. (Joi, 12 februarie 2015, 12:05)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Dar visul va deveni oare realitate ?
  • +2 (6 voturi)    
   Nu sa intre in razboi. (Joi, 12 februarie 2015, 12:04)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Patrula10000

   Ca e slaba , nu mai e ce a fost in timpul Pactului de la Varsovia.Rusia va face tot ce e posibil sa se prefaca ca nu ii este frica de un razboi.
   Putin joaca la cacealma.
   • 0 (0 voturi)    
    exact :) (Joi, 12 februarie 2015, 12:59)

    Patrula10000 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    Pana si avioanele de vanatoare au inceput sa-i cada :)
 • +8 (12 voturi)    
  separatisti (Joi, 12 februarie 2015, 10:19)

  ToXRM [anonim]

  separatisti = putin. dublu limbaj de lemn, conform invataturilor leniniste, putin va spune ca el e de acord cu incetarea focului, dar liderii separatistilor controlati tot de el sau de FSB vor spune ca nu semneaza ....
 • +8 (10 voturi)    
  scaunul (Joi, 12 februarie 2015, 10:20)

  TudorSerban1312803517154 [anonim]

  Lukashenko's got balls!
  https://www.facebook.com/video.php?v=839974076068105
 • -18 (36 voturi)    
  Papusenko (Joi, 12 februarie 2015, 10:27)

  nicoR [utilizator]

  as vrea sa-l vad pe Papusenko asta in duba la tribunalul de la Haga pt toate nemerniciile pe care le-a produs direct ucrainenilor, prin razboiul creat pt indestularea fabricantilor de arme occidentali (in special americani), dar a produs si efecte indirecte prin criza (comerciala) cu Europei cu Rusia, care inseamna somaj, venituri mai mici pt noi toti in Europa.
  • +12 (24 voturi)    
   ... (Joi, 12 februarie 2015, 11:07)

   Lol Lolovici [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   _Porosenko_ a fost ales presendinte dupa ce a inceput mizeria asta. Asa ca nu a "creat" el razboiul pentru fabricantii de arme "occidentali". Mai usor cu propaganda lejera pe scari.
   • -7 (21 voturi)    
    ce le-a promis (Joi, 12 februarie 2015, 11:28)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Lol Lolovici

    ce le-a promis, stii ? liber in Europa, marea cu sarea, adica salarii si pensii mai mari, toti coruptii la bulau, recunosti modelul. ce face in schimb, stim. sluga la neoconsi pt a primi miliardele alea de supravietuire. stai sa vezi ce batai or sa fie intre ei la Kiev cand s-o trezi populatia.
    • +4 (12 voturi)    
     si, se poate intra in UE de azi pe maine, (Joi, 12 februarie 2015, 12:24)

     deval [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

     UE nu e asociatie de locatari , trebuie sa fie parcursi niste pasi, indeplinite niste conditii minime iar cu coruptia e si mai greu decat cu UE.Pare ca de fapt oftati si dvs la unison cu tarul dupa urss ca doar cine te pune in lanturi trebuie sa-ti arunce si o coaja de paine ....
    • 0 (0 voturi)    
     ... (Luni, 16 februarie 2015, 10:43)

     Lol Lolovici [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

     Nu stiu ce raspundeti aici, nu are nici o legatura cu ce ati scris inainte. Eu am comentat de partea cu "creat" razboiul pentru fabricantii de arme, nu de ce salarii si pensii o fi promis. Daca a "creat" cineva razboiul atunci stiti foarte bine cine e, e acel domn care vrea sa bage Romania in Eurasia.
 • +3 (9 voturi)    
  greseala tehnoredactare (Joi, 12 februarie 2015, 10:33)

  dan [anonim]

  "Liderii au discutat toata noaptea de joi spre vineri pentru a incerca sa ajunga la un plan "

  Azi e joi, deci e imposibil sa fi fost vreo discutie "joi spre vineri"

  Multumim, am corectat!

  • +8 (12 voturi)    
   "Din cauza diferen'ei de fus orar ... (Joi, 12 februarie 2015, 11:14)

   LianBerthold [anonim] i-a raspuns lui dan

   ... odiosul atentat asupra doamnei Indira Gandhi va avea loc abia peste 4 ore", vorba bancului .....
 • -8 (22 voturi)    
  nu se vor intelege (Joi, 12 februarie 2015, 11:09)

  pontiac [anonim]

  Nu vor americanii.
  • +5 (9 voturi)    
   Nu se vor intelege (Joi, 12 februarie 2015, 12:10)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui pontiac

   Nu vor teroristii ( " separatistii").
 • +11 (17 voturi)    
  Deci Putin recunoaste implicarea Rusiei ... (Joi, 12 februarie 2015, 11:27)

  Luke1 [utilizator]

  " Vladimir Putin anunta incetarea focului din 15 februarie"
  Ca pana acum o tineau langa ca "nu ei "...
  • 0 (6 voturi)    
   nu ai inteles (Joi, 12 februarie 2015, 11:35)

   demaGOGU [anonim] i-a raspuns lui Luke1

   marile puteri -fr, de, russia- actioneaza in calitate de garanti ptr acordul combatantilor

   ergo, acordul va trebui semnat de beligenrati, aka in asa-numitum grup de contact ukraina-separatisti plus osce
  • +5 (9 voturi)    
   "si retragerea armamentului greu" (Joi, 12 februarie 2015, 12:14)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Luke1

   pe care il aveau separatistii (adica flacara violet) ca si mobilier in case ,sau pe care l-au confectionat ei din cutii de conserve si care va fi retras unde ? Observati ca mai vrea bani (asistenta financiara pentru separatisti) ! Adica nu are treaba cu drepturi pentru minoritarii rusi (limba, scoli etc) ci teritoriu , autonomie si banuti ! Ordinarul, imparatul manipularii nu are pic de jena ca orice gunoi rosu ...
  • -4 (8 voturi)    
   eh (Joi, 12 februarie 2015, 12:41)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Luke1

   Putin a anunțat și retragerea trupelor ucraineene. Asta înseamnă că el conduce și armata Ucrainei?
 • +7 (13 voturi)    
  munchen (Joi, 12 februarie 2015, 11:29)

  tecumseh [utilizator]

  exact scenariul crizei sudete. dupa acordul rusinos de la munchen, sub primul pretext fabricat cu ajutorul slovacilor, hitler a intrat in praga. poate vezi ca sub pretextul "persecutiilor" din bugeac sau mai stiu eu de unde, intra putin in kiev sa rezolve problema.
  • -1 (7 voturi)    
   fictiopatia (Joi, 12 februarie 2015, 12:19)

   nicoR [utilizator] i-a raspuns lui tecumseh

   citeste articolul despre fictiopatia de Liiceanu pe contributors.ro. as adauga fictiofactiopatia. se potriveste exact la toate "daca" despre Rusia si Putin. in afara de razboiul din Afganistan, pe vremea URSS, n-am vazut rachete rusesti aruncate peste tot in lume in numele .. (nu stiu ce sa scriu, ar fi pt eliberarea popoarelor alora, dar ce a urmat numai eliberare nu se cheama). ca sa aflam dupa ani ca tirurile alea irakiene erau cartoons, inchisori a la baietii erau peste tot in lume inclusv in RO, cica fara sa stie nimeni cei acolo, dar se creau locuri de munca), uite ca nu rusii, ci statuia libertatii asculta pe toata lumea, crizele tot de acolo vin, cica tb sa nu mai avem reguli ca toti miliardarii sa-si poata dosi averile ca altfel nu se mai creaza locuri de munca, etc. nu-ti spun nimic astea unde e polul raului azi ?
 • -4 (4 voturi)    
  mda (Joi, 12 februarie 2015, 11:50)

  flo [anonim]

  presedintele ucrainean Vladimir Putin
 • +2 (6 voturi)    
  angajamente (Joi, 12 februarie 2015, 12:11)

  rollotomasi [utilizator]

  " Liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei si Frantei s-au angajat sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei"
  S-a mai angajat Rusia sa respecte suverantiatea si integritatea Ucrainei si prin Memorandumul din 1994.
  Daca s-a tinut de angajament sau nu, pot sa decida cititorii.
  • -3 (5 voturi)    
   angajamente (Joi, 12 februarie 2015, 12:57)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui rollotomasi

   1. Punctul 3 din Memorandum stipulează: „Refrain from using economic pressure on Ukraine in order to influence its politics.” Oare fost respectată această clauză?

   2. Memorandumul de la Budapesta a fost semnat de Rusia, SUA și Marea Britanie. Nici una dintre țările semnatare nu a ratificat documentul. De ce?
  • -1 (3 voturi)    
   da (Joi, 12 februarie 2015, 17:04)

   vali [anonim] i-a raspuns lui rollotomasi

   la fel s-a angajat si NATO, la caderea zidului berlinului, sa nu se extinda inspre est... Si iata ca "s-a tinut de cuvant". Oare cu ce v-a spalat pe dreier astia?
 • +4 (8 voturi)    
  Separatistii (Joi, 12 februarie 2015, 12:14)

  adrian88000 [utilizator]

  nu au semnat acordul. Doar o asa numita " foie de parcurs".
  Deci ei nu vor recunoaste acest acord si vor da tare inainte. Nu pot fi opriti decat daca U.S. trimite " ajutoare umanitare " ( camione mari cu tancuri si alta tehnica de lupta ) prin Polonia.
  Se pot trimite si cu trenul aceste " ajutoare umanitare ".
 • -5 (11 voturi)    
  Felicitari lui Puti, succes pe toata linia! (Joi, 12 februarie 2015, 12:39)

  MichiuStefan [anonim]

  Din pacate, asa cum am prevazut:Putin a obtinut mai mult decat isi propusese: 1. Acceptarea tacita a anexarii Crimeii-ati mai auzit pusa problema?Si inca fara a face concesii! 2.Pastrarea statu quo-si-a luat un termen, sa rotunjeasca teritoriile deja ocupate, pana pe 15 Februarie! 3. Culmea tupeului: ucrainienii sa-si retraga armele grele, rusii nu au asa ceva in zona! Concluzii: 1. singurul succes-incetarea-probabil partiala-a focului; 2. fara America, Europa e lipsita de curaj, determinare in apararea propriilor principii. Am avut dreptate cu parafrazarea titlului western-ului: Cel Rau (Putin) Cel Prost (Hollande) Cel Las si interesat ( Merkel).
  Cu teroristii,indiferent de riscuri, Europa nu negociaza!Cu terorismul de stat-recte Rusia lui Putin, e altceva, nu asa?
 • +3 (9 voturi)    
  incetarea focului 15 feb? (Joi, 12 februarie 2015, 12:40)

  taro [anonim]

  Deci pana duminica trupele ruse...pardon separatistii mai au timp sa cucereasca ceva, Kiev-ul poate?
 • -2 (10 voturi)    
  Respectarea integritatii teritoriale a Ucrainei (Joi, 12 februarie 2015, 12:41)

  SKLR87 [anonim]

  Presupune, bineinteles, si returnarea urgenta a Crimeei, nu ?
  • +3 (5 voturi)    
   Putin (Joi, 12 februarie 2015, 12:56)

   CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui SKLR87

   Putin semneaza orice are chef, asta nu inseamna ca si respecta ce a semnat. Tin sa va amintesc ca mai exista un astfel de document semnat de rusia, acel document fiind la baza renuntarii Ucrainei la armamentul nuclear
  • +3 (7 voturi)    
   Bucovina, Bugeac, insula Serpilor (Joi, 12 februarie 2015, 13:09)

   nicoR [utilizator] i-a raspuns lui SKLR87

   vrei sa spun si returnarea Bucovinei si Bugeacului, asa cum s-a facut cu tarile baltice. da, dar acolo vikingii aveau nevoie de un buffer cu Rusia. la noi, cine sa ceara ?
  • 0 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 12 februarie 2015, 13:18)

   [anonim] i-a raspuns lui SKLR87

 • +4 (6 voturi)    
  nu va tine mult (Joi, 12 februarie 2015, 13:03)

  IonutC [anonim]

  Acordul va tine putin.
  Pana ce rusii nu isi creeaza coridor spre Crimeea conflictele nu vor inceta.
 • +2 (4 voturi)    
  inceteaza in 15... (Joi, 12 februarie 2015, 13:07)

  Maistau Putin [anonim]

  ...asta inseamna ca inca 3 zile o sa bage katiuse la greu... Ş)
 • +5 (9 voturi)    
  in momente d-astea (Joi, 12 februarie 2015, 13:26)

  Cristi_an [anonim]

  regret ca Marinarul nu a mai luat un mandat...
 • +4 (4 voturi)    
  Mda. (Joi, 12 februarie 2015, 13:30)

  Kentt [utilizator]

  Kievul anunță că azi noapte, în plină desfășurare a negocierilor, 50 de tancuri au trecut din Rusia în Ucraina.
 • +4 (6 voturi)    
  este incredibil! Ucraina a pierdut in negocieri! (Joi, 12 februarie 2015, 14:08)

  ..13 [utilizator]

  Putin a subliniat in declaratia pe care a sustinut-o ca nu intelege de ce nu s-a discutat direct cu rebelii - adica cu aia cica ar reprezenta cele doua zone separate....mare nesimtire!!!

  Putin radea la sfarsitul declaratiei - asa ca jocul lui este realizat.

  Ce a obtinut Putin si ce a pierdut Poroshenko, adicalea Ucraina?

  Cred ca Rusia a castigat:
  1. mentinerea statului de zone speciale.
  2. retragerea armatei Ucrainei - nu a spus ca separatistii se vor retrage...A spus numai ca doreste incetarea focului de catre ambele parti...
  3. a obtinut concesii importante pentru cei aflati in zonele ocupate de rusi - care ii vor fi recunoscatori pana la lacrimi maretului lider terorist...

  Parerea mea este ca UE a negociat slab si nu a sustinut Ucraina.

  Ucraina este dezmembrata, flamada si despuiata de resurse. Nu as vrea sa stiu cum se simte acum Poroshenko.
  • -6 (6 voturi)    
   eh (Joi, 12 februarie 2015, 14:31)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Ucraina o fi flamândă, dar Poroșenko pare destul de grăsuț. Din câte știu, tot miliardar a rămas.
 • +5 (5 voturi)    
  Rusii retrag tancurile avariate si baga mai noi (Joi, 12 februarie 2015, 15:09)

  andreesanu [utilizator]

  Sa crezi ce zice Putin !!!,pai daca a zis ca ia ,a luat !,daca zice ca da !,a zis .,cam asa si cu retragerea armamentului greu care-l retrage :retrage doua avariate si baga noua de ultima generatie !.
 • +3 (9 voturi)    
  Un tigan imi ocupa o camera in casa mea (Joi, 12 februarie 2015, 15:58)

  Fu Leng [utilizator]

  Ma bat cu el dar e mai puternic si facut pt asa ceva. N-am nici o sansa. Toti spun sa negociez cu el. Vin si ei ca moderatori/negociatori. Ramane ca trebuie sa fiu intelegator si sa-l accept, un fel de chirie, dar pe degeaba. Tiganul imi tot arata pumnul.
  PS: Hilaritatea situatie....ce cauta tiganul la negocieri? De ce exista negocieri? De ce nu e aruncat tiganul unde ii e locul...intre huciuri?
  Mujicistan trebuie inconjurat cu sarma ghimpata, postate turnuri de paza si dronele sa traga in tot ce misca sau incearca sa sara gardul.
  Thanks Phutin pentru Pax Mujicia.
  • 0 (4 voturi)    
   3 puncte (Joi, 12 februarie 2015, 21:58)

   Taras Bulba [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   1. ne arunci o analogie desantata cu "un tigan..." - esti rasist cumva? Ia-te de mana cu Soljenitin (asta de pe forum); individul propovaduia acum cateva zile purificarea etnica in Ucraina cu victimele fiind populatia rusofona

   2. in analogia dumitale, "tiganul" iti ocupa casa. Gresit! "Tiganul" e la el acasa: Rusii din Estul Ucrainei au trait acolo de cateva sute de ani. Vrei sa spui ca Ucrainiuc din Lvov e mai indreptatit pe pamantul Donbasului si Luganskului decat bastinasii rusi?!

   Da un ochi pe harta istoriei si afla ca niciodata Donbasul si Luganskul nu au facut parte din Commonwealthul polonezo-lituanian, precum vestul Ucrainei.

   3. In analogia dumitale te intrebi ce cauta "tiganul" la negocieri. Iar gresit! Si aici e buba, ca liderii separatisti nu au participat la negocieri, partea ucraineana refuzand sa discute cu ei.
   • 0 (2 voturi)    
    Bravo tovarashe, casa mea nici nu e a mea (Vineri, 13 februarie 2015, 3:16)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Taras Bulba

    A a aluia...curat gandire de mujic.
    Aaa...si mai invata putintica istorie, dar chiar si asa...nu te duci in Evul Mediu cu granitele, putin bun simt.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by