Relatia apropiata dintre guvernul grec condus de Alexis Tsipras si Rusia lui Vladimir Putin a primit astazi o noua confirmare: intr-o conferinta de presa la Moscova, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov l-a laudat pe omologul sau elen pentru ca "intelege" ca sanctiunile impuse de UE sunt contraproductive.

Lavrov a mai spus la conferinta comuna cu Nikos Kotzias ca Rusia va lua serios in calcul o cerere de ajutor financiar venita din Grecia, transmite Reuters. Reamintim ca Atena e in centrul unei negocieri dure cu creditorii internationali dupa ce guvernul Tsipras a anuntat ca refuza sa mai implementeze programul de reforme convenit de guvernele anterioare.

De notat ca tot miercuri premierul chinez Li Keqiang i-a telefonat lui Alexis Tsipras pentru a-l felicita pentru victoria la alegerile din 25 ianuarie si pentru a-l invita in China, potrivit unor surse din guvernul de la Atena, citate de AFP.

"Li Keqiang i-a spus lui Alexis Tsipras ca va lucra pentru aprofundarea si extinderea relatiilor istorice dintre cele doua tari". In acest cadru, "a discutat ca o delegatie greaca sa se deplaseze in China pentru a pregati vizita" lui Alexis Tsipras, a adaugat sursa guvernamentala, fara a preciza vreo data.