Ora 10:15 19 soldati ucraineni au fost ucisi si 78 raniti in atacuri ale rebelilor desfasurate in apropierea orasului strategic Debaltseve, un nod de cale ferata aparat de trupele guvernamentale, a declarat miercuri un purtator de cuvant al armatei, potrivit Reuters.

Ora 10:04 Patru persoane au fost ucise miercuri la Donetsk, bastion al rebelilor pro-rusi, in urma unor atacuri cu obuze asupra unei statii de autobuz din centrul orasului si asupra unei uzine de metale, transmite AFP. Violentele din estul ucrainean au loc cu cateva ore inaintea unui "summit al ultimei sperante", programat sa se desfasoare pe seara la Minsk.

"Un sofer de autobuz a murit in urma unui tir de mortiere", a declarat pentru AFP un reprezentant al separatistilor, Ivan Prikhodko. Un declarat al uzinei de metale a precizat ca 3 persoane, dintre care doi gardieni, au fost ucisi in urma celui de al doilea atac.

Reuters anunta anterior ca cel putin o persoana a murit miercuri cand un obuz a lovit o statie de autobuz din centrul orasului Donetsk. Un martor Reuters vazuse corpul unui barbat putea fi vazut in spatele rotii unui minibus dupa ce un obuz a trecut prin acoperisul statiei, incendiind vehiculul si un altul aflat langa.

Serviciile de urgente sosite la fata locului au precizat ca o alta persoana a murit in spital, in urma atacului, iar doua persoane sunt grav ranite.