Opozitia din Ungaria cere Comisiei Europene sa investigheze modul in care ginerele premierului autocrat Viktor Orban si-a sporit rapid avere in urma castigarii unor contracte de iluminat public in mai multe orase din tara, relateaza Politics.hu.

Rahel Orban si sotul sauFoto: BudapestBeacon.com

Coalitia Democratica (DK) a cerut organismului european de lupta anti-frauda (OLAF) sa cerceteze atribuirea contractelor din bani publici catre ginerele lui Orban, Istvan Tiborcz. Potrivit Opozitiei, compania controlata de ginerele premierului a ajuns sa controleze o mare parte din piata iluminatului public si a castigat contracte in orase precum Sopron, Hodmezovasarhely, Kecskemet, Szekszard, Dunaujvaros, Hatvan, Obuda si Zalaegerszeg.

Averea lui Rahel Orban (fiica premierului) si a sotului sau a devenit un subiect de intensa dezbatere publica in Ungaria dupa ce aceasta a declarat in decembrie ca nu se considera "privilegiata". La scurt timp dupa declaratie, Rahel Orban a organizat la Budapesta o intalnire cu colegele de la un colegiu elvetian exclusivist. Totul - intr-o ambianta de lux opulent, care a determinat o reactie imediata a opozitiei si a societatii civile.

http://budapestbeacon.com