Presedintele Klaus Iohannis va adresa luni, de la ora 16.00, un mesaj in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Premierul Victor Ponta va asista si el la discursul presedintelui, anunta Executivul intr-un comunicat de presa.

Klaus Iohannis le-a transmis saptamana trecuta sefilor celor doua Camere o scrisoare in care arata ca doreste sa se adreseze Parlamentului pe 9 februarie, aminteste Agerpres.

"In conformitate cu prevederile Art. 88 din Constitutia Romaniei, republicata, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 9 februarie 2015, ora 16.00", se preciza in scrisoarea adresata de seful statului presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Ulterior, conducerea Parlamentului a decis convocarea plenului reunit pentru data si ora propusa de presedintele Iohannis.

Mesajul de luni va fi primul adresat Parlamentului de presedintele Klaus Iohannis de la preluarea mandatului prezidential, la 21 decembrie 2014.